Erpiliç entegre üretim tesisleri 150 bin m2 kapalı alanda, günlük 330 bin piliç kesim kapasitesine sahiptir.
Avrupa Birliği standartlarında Avrupa Birliğine ihracat yapabilecek tesis ön izin sertifikasına sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000, ISO 22000-2005, TSE belgeleri ile Gimdes Helal Gıda sertifikasına da sahiptir. 1300 üretici ailesiyle anlaşmalı çalışmaktadır. 70 firigofirik araç, 108 canlı hayvan taşıma ve 40 yem nakliye aracından oluşan filoya sahiptir. 1900 kişiden oluşan genç ve nitelikli çalışan kadrosuyla Türkiye'ye sosyal ve ekonomik değer katmaktadır. Avrupa standartlarındaki üretim yapısıyla kalite ve lezzeti bir arada sunmaktadır.
Türkiye'nin piliç eti üretiminin %15'ini sağlayan üretim kapasitesi ile Erpiliç, en büyük 500 sanayi kuruluşundan biridir.
Damızlık tesislerimiz Bolu ve Göynük'te bulunmaktadır. Damızlık tesislerimiz büyütme ve yumurtlatma olmak üzere iki kısımdır.
Damızlık tesislerimizde üretimin her aşaması ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.
Damızlık tesislerimizde en son teknolojiler kullanılmaktadır. Şirketimiz bütün üretimlerinde önce insan sağlığını düstur olarak benimsemiştir.
Kuluçkalık yumurtalar hijyenik kurallar altında, özel yumurta araçlarıyla Bolu ve Göynük'teki kuluçkahane tesislerine nakledilmektedir. Kuluçkalık yumurtalar seleksiyon işleminden sonra dezenfekte edilir ve kuluçka makinelerine yerleştirilir. Bilgisayar kontrollü makinelerde tüm aşamalar elektronik olarak düzenlenir ve izlenir.
Erpiliç yıllık 80 milyon kuluçkalık yumurta üretim kapasitesine sahiptir. Kuluçkahane ünitelerinde yıllık 70 milyon adet broiler civciv üretilir. 21 günlük kuluçka aşamasından sonra yumurtadan çıkan civcivler, veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinden geçirilerek, sözleşmeli yetiştirme kümeslerine sevk edilir.
Şirketimizde 3 adet kuluçka tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesisler tamamen modern makinalar ile donatılmıştır.
Kuluçka tesislerimizde dünyada uygulanan en son teknolojiler uygulanmaktadır.
Üretimin bütün safhaları ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından kontrol altında tutulmaktadır.
Kuluçka üretimimizin her safhasının hijyenik olması için hiç bir fedakarlıktan kaçınılmamaktadır.
Tüm üretimlerimizde öncelikle insan sağlığı ön planda tutulmaktadır .
Hindi eti üretim tesisimizde müşterilerimizin gereksinimlerini kusursuz bir şekilde karşılamak, kendimizi sürekli ölçmek, iyileştirmek, kalite, gıda güvenliği ve çevre bilincinin tüm yasal gerekliklerini yerine getirmek için uluslar arası işletim ve yönetim yaklaşımlarını benimseriz.
İşletmemizin tüm faaliyetlerle ilişkili işlemlerini bunlara bağlı üretim ve hizmet sunumları yapan firmamızda ilgili tarafların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayarak,
Tüm çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin katılımıyla yaptığımız işte her şeyden önce “kaliteye, gıda güvenliğine ve çevreye ”önem veririz.
Çağdaş dünya teknolojisi ile donatılmış ve çevreye saygılı tesislerimizle atıklarımızı en aza indirmek, yeniden değerlendirilmelerini, geri dönüşümlerini ya da uygun yöntemlerle uzaklaştırılmalarını sağlayarak ülke ekonomisine önemli bir değer katarız.
Ülke çapında oluşturduğumuz yaygın tanıtım ve dağıtım kanallarımız ve ürün çeşitliliğimizle müşterilerimizin her zaman yanında yer alır, gücümüzü bize duyulan güvenden alırız.
Verdiğimiz eğitimlerle çalışanlarımızın kalite, çevre ve gıda güvenliği konusunda bilgi ve becerilerini sürekli artırır, yaptıkları işle ve kurumlarıyla gurur duymalarını sağlarız.
Kurum kültürümüzün temelinde, dürüstlük, doğru liderlik, iletişim, yenilikçilik, gelişim, eğitim ve takım anlayışımız vardır.
Araştırmaya ve geliştirmeye önem verir, ulusal ve uluslar arası kanatlı eti pazarında güvenle eş anlama gelen markamızla tüm paydaşlarımızın bizimle gurur duymasını sağlarız.
Tüm çalışanlarımızda iş sağlığı ve güvenliği konularında gereken bilinç ve kültürün oluşturulması bu bağlamda iş kazaları ve mesleki hastalıklarının alınan önlemler ile önüne geçilmesini sağlanır.
Kalite yönetimimizce istenen sonuçlara ulaşılması için güvence vermek olumlu etkileri artırmak istenmeyen etkileri önlemek veya azaltmak ve iyileştirmeyi hayata geçirmek için risk ve fırsatları göze alırız.
Kurumsal kültürümüzün yapı taşları olan değerlerimiz ile tüm faaliyetlerimizde Çalışanlarımıza, Topluma, Çevreye karşı sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmeyi temel yönetim anlayışımız olarak benimseriz
Süleyman ÖZTÜRK
Genel Müdür
Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır. Erpiliç olarak; tavuk, piliç, toptan, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, bütün piliç, piliç salam, Kadınbudu Köfte, dondurulmuş piliç, Göynük Köfte, büfe vb. ürünlerimizle Erpiliç Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.
Hakiki lezzetin en büyük sırrı Namet Çiftliği’nin taze etlerinde. Maharetli ustalarımız, özel baharatları, Namet Çiftliği’nin en taze etleriyle birleştirirler. Her malzemeyi gidip memleketinden alırlar. En sağlıklı ortamlarda, hijyenik tesislerde üretilirler. Çiftlikten çatala kadar sağlıklı, güvenli ve lezzetli. Kırmızı et, toptan et, dana eti, kuzu eti, dondurulmuş et, şarküteri, dondurulmuş döner, istanbul toptan et, marmara bölgesi toptan et, toptan şarküteri Namet Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.
2013 yılından bu yana Namet bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi, 740 bin m2'lik açık alan üzerine kuruludur. Besi çiftliğinin bulundurabilirlik kapasitesi 25 bin, yıllık yetiştirme kapasitesi 50 bin büyükbaş havyandır. Ayrıca tesis bünyesinde yeter uzaklıkta 2 bin 200 baş kapasiteli karantina işletmesi mevcuttur. Tesisin kesimhanesi ise, günde 2 bin 500 adet küçükbaş ve 350 adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahiptir. Türkiye'nin sayılı besi çiftliklerinden biri olan tesis, Namet ürünlerinin lezzet kaynağıdır.
Namet Çiftliği'nde hakiki lezzetin serüveni yemyeşil bir alanda başlar. Ustalıkla şekillenir, her adımda özenle sizler için hazırlanır. Alanında uzman mühendisler, veterinerler ve çalışanlar sayesinde her adım planlı ve programlı olarak sürdürülmekte, en son teknolojiler kullanılarak ve geleneksel kurallara uygun şekilde Namet’in Hakiki Lezzetleri, Çiftlikten Çatala sizlere ulaştırılmaktadır.
Dünyada ve ülkemizde bulunan hayvan ırklarının et kalitesi en yüksek düzeyde olanlar Namet Çiftliği'nde yetiştirilmektedir. Namet'in Ziraat Mühendisleri, besiye alınan hayvanların yemlerini %100 doğal bir şekilde hazırlar. Hayvanlar uzman veterinerler tarafından kontrol altında tutulur. Her gün binlerce taze et, özel dezenfektanlar ile yıkanan frigofirik araçlara yüklenerek, üretim tesislerine doğru yola çıkar.
Çiftlikte Yetişen Irklar Dünyada Yetişen Irklar
Hayvanların Beslenmesi
Besi, hayvanlarda kaliteyi, lezzeti ve verimi artırmak için özel olarak uygulanan bir beslenme programıdır. Namet Çiftliği'nde açık besi uygulanmaktadır. Bu beslenme yöntemi sayesinde hayvanlar doğal ortamlarında beslenmeyi gerçekleştirirken, sofralarınıza en doğal, en leziz et ürünlerinin ulaştırılması sağlanmaktadır. Beside amaç; verimlilik kadar, lezzetli bir ete sahip olmaktır. Besi için en uygun mevsim sonbahardır.
İyi beslenen hayvanlarda yağlar, kas lifleri arasında birikir ve etin daha lezzetli olmasını sağlar. Etin kendine özgü lezzeti ve aroması da yağlardan kaynaklanır. Namet Çiftliği'nde yemler, Ziraat Mühendisleri tarafından besleyici, sağlıklı, yüzde yüz doğal şekilde hazırlanır.
Kesim
Namet'te kesim, uzman eğitimli kasaplar tarafından yarım askıda yapılır. Et kesildikten sonra 24 saat dinlendirilir. Kesim noktalarında kontrol amaçlı veteriner hekim, gıda mühendisi ve gıda teknologlarında oluşan ekip bulunur.
Kaliteli ete sahip olmak için, kesim öncesi hayvanların stres altında olmamaları gerekir. Nakliye, kesimden önce hayvanları etkileyen başlıca sebepler arasında gelir. Nakliyenin uzun olması, nakliye esnasındaki hava koşulları, yabancı hayvanların birbirine karışması, aç kalma gibi sebepler stres ve korku yaratan durumlardır. Kesim yerlerinde hayvanın önünde su bulundurulması, işçilerin davranışları ve kesimden önce en az 5 saat dinlendirilmesi, etin her konuda (rengi, dokusu, yumuşaklığı) kaliteli olması açısından fayda sağlayacaktır. Namet Çiftliği'nde kesim öncesi ve sonrası tüm kurallara uyularak kesim yapılmaktadır. Böylece uzmanlar tarafından kesilen hayvanların etinin lezzeti korumaktadır.
Soğutma
Karkasın kesildikten sonra ısısı 37°'dir. 10°-12°'de, 37°'den 25°'ye dereceye düşmesi için beklenir. Daha sonra 0°'de yarım karkas depolarında ön soğutmaya alınır. Etin işleme aşaması ve etin parçalanması için sıcaklığın düşmesi gerekir ve 24 saat içinde sıcaklığın 2-4°'ye düşmesi beklenir.
Namet, ileri teknoloji kullandığı soğutma sistemi sayesinde aynı zamanda yüksek derecede hijyen de sağlamaktadır. Kesim sonrasında etin dinlendirilme, işleme, parçalama, nakliye ve satışına kadar soğuk zinciri kırmadan hareket etmektedir.
Soğuk hava depolarının temizliğinden, nakliye için kullanılan araçların iç ve dış bölümlerinin temizliğine kadar tüm hijyen şartlarını yerine getirmektedir. Namet, soğutmanın her aşamasında, uzman kadrosuyla birlikte büyük bir titizlikle çalışarak, etin lezzetine lezzet katmaktadır.
Soğutma odaları ve nakliye araçları otomatik olarak bilgisayar sistemleri tarafından anlık izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.
Hijyen
Namet için hijyen, en önemli unsurların başında gelir ve bu sebepten üretim tesisleri en hijyenik koşullara uygun şekilde inşa edilmiştir. Duvarlar, tavan, soğutma fanları, su boruları ve elektrik kabloları paslanmaz materyaller kullanılarak yapılmıştır. Her gün mesai bitiminde üretim bölümü konusunda uzman, uluslararası temizlik firması tarafından temizlenmekte, her hafta da üretimden ve ekipmanlardan numuneler alınıp kontrol edilmektedir.
Hepa filtrelerden süzülen hava içeri gelerek steril bir ortam oluşturmaktadır. Personel eğitimine önem veren Namet, personeline işe başlarken eğitim vermekte ve her sene hijyen eğitimini tekrarlamaktadır. Personel tesise girerken ilk aşamada sıcak su ve sabunla ellerini yıkar, kurutma havlularıyla ellerini kurutur.
İkinci aşamada ise, 6 metrelik tamamen kapalı dezenfeksiyon ünitesinde, çizme yıkama ve el dezenfeksiyon sistemi vardır. Ayakkabılar fırçalama sistemiyle dezenfekte edilerek, eller çift noktalı turnikeye sokularak dezenfeksiyonu yapılır. Bu işlemlerin sonunda turnike otomatik açılır ve imalata başlanır.
Çalışanların ellerinden numune alınarak mikrobiyolojik kontroller yapılır. Çalışanlar parçalama aşamasında çelik yelekler, çelik eldivenler, gıdaya uygun ayakkabılar kullanmaktadır.
Namet, hijyen konusunda son teknolojiyi kullanarak her aşamada lezzetini muhafaza etmektedir. Kesim sonrasında etin dinlendirilme, işleme, parçalama, nakliye ve satışına kadar soğuk zinciri kırmadan, hijyenik koşullara dikkat edilerek ürünler tüketicilere ulaştırılmaktadır.
Ambalajlama
Üretim için hazırlanan Ürünler e2 kasalarla paketleme ya da imalata yönlendirilir. Bu kasalar ulusal standartlara uygun yıkanabilir kasalardır. Paketleme aşamasında, şirink sistemine uygun torbalara etler doldurulur, vakumlanır, pastörizasyon yapılır, kurutulur, paketlenir, kolilenir ve 0 derecede sevkiyata hazırlanır. İmalatta kullanılacak etler taze veya şoklu, şok ünitelerine -40'lara yönlendirilerek şoklanır ve ertesi gün kullanıma hazır şekilde muhafaza edilir.
Mükemmel Üretim ile Hakiki Lezzetler…
Namet Çayırova Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisi
En son teknolojilerle donatılan Namet Çayırova Tesisi, 2010 yılı itibarıyla üretime başladı. 34.600 m² kapalı alana sahip bu dev tesis, şarküteri, taze et, ileri işlenmiş ürün, donuk köfte ve burger üretimi gerçekleştirmektedir.
Lezzet dünyasının teknoloji üssü olarak gösterilen tesis, her açıdan Avrupa ve dünya standartlarına uygundur.
Et Sanatları Merkezi: Kırmızı Et Parçalama Hattı
Namet Çayırova Tesisleri’nde üretim, kırmızı et parçalama hattında başlar. Sağlık ve kalite için burada ve tüm üretim alanlarında sıcaklık sürekli +8 °C’dir. Şanlıurfa’daki kombinada hijyenik koşullarda kesilen karkas etler, frigorifik araçlarla, soğuk zincir kırılmadan Namet Çayırova Tesisi’ne gelir. Mal kabul alanında indirilen karkas etler, veteriner hekim ve geriye dönük izlenebilirlik* kontrollerinden sonra 0 °C soğuk hava depolarında dinlendirilir ve parçalama hattına girmek için sırasını bekler.
*Geriye dönük izlenebilirlik kriterleri:
Menşei şehadetnamesi: Üreticiden alınan hayvanın kanıtlı köken bilgisi
Barkodlama: Hayvanın kombina kimliği
Parti No: Ürün günlük üretim bilgisi
Parçalama hattına getirilen etler, burada kırmızı et ustaları tarafından işlenir. Profesyonel kasaplar tarafından parçalanan etler, cinslerine göre ayrıştırılır. Mükemmel hijyen için mikrobiyolojik kirlenmelere karşı, hat içindeki yürüyen bantlar ultraviyole ışınlarla kontrol altında tutulur.
Parçalama hattından sonra etler, taze et, ileri işlenmiş ürün, şarküteri ve dondurulmuş ürün hatlarına dağıtılır.
Etin en taze hali: Namet Taze Et Hattı
Parçalama hattından çıkan etlerin bir kısmı taze et hattına gelir ve vakumlanarak sevkiyata hazırlanır.
Bir kısmı da kıyma, kuşbaşı, köfte ve diğer çeşitlere dönüştürülür. Otomatik olarak tartılır ve M.A.P. (Modified Atmosphere Packaging) teknolojisi ile paketlenir. MAP teknolojisi, içerisine hiçbir kimyasal eklenmeden etlerin ilk günkü tazeliğini korunmasını sağlar.
Mutfaklara kolaylık: İleri İşlenmiş Ürünler Hattı
Namet, teknoloji ve kaliteye olduğu kadar ürün kategorileri yaratmaya da önem vermektedir. Namet’in yenilikçi yönünün bir göstergesi olan ileri işlenmiş ürün hattı, döner başta olmak üzere Türk mutfağının beğenilen lezzetlerini hazırlar. Ar-Ge biriminin yaptığı çalışmalarla zenginleşmekte olan bu kategorinin ürünleri, uzman aşçılar tarafından hijyenik koşullarda pişirilir. El değmeden paketlenir ve tüm tazeliğiyle tüketiciye ulaştırılır.
Doyulmaz lezzetlerin doğduğu yer: Namet Şarküteri Hattı
Üstün teknolojiyle Türk damak tadını birleştiren Namet, tüm ürünlerinde aynı standardı oluşturarak mükemmel lezzeti yakalar. Sucuk, salam, jambon, sosisler için hazırlanan etler, kıyılırken sinirlerinden ayıklanır. En üstün kaliteye ulaşmak için doğrudan bilgi işlem departmanına bağlı, bilgisayar kontrollü standardizasyon makinesi ile yağ, su, protein analizleri yapılır. Ürünlerin dolum aşamasında, deneyimli personel, tüm uzmanlığını gösterir. Hijyenden ödün vermeden tam otomatik makinelerle doldurulan salam, sosis, jambon ve sucuklar, ürününe göre pişirme ve fermentasyon aşamasına hazırdır.
Doldurulan ürünler, daha sonra bilgisayar kontrollü fırınlarda pişirilir, duşlanır ve ön soğutma odalarına alınır. Füme ürünler özel ardıç talaşı ile birlikte tütsüleme fırınında, kavurmalar çift cidarlı buhar ısıtmalı kazanlarda, jambonlar ise haşlama kazanlarında pişirilir.
Fermente sucuk hattında ise hazırlanan ürünler, özel fermentasyon odalarında olgunlaştırılır ve sonrasında klimatik odalarda (kontrollü hijyenik ortamda sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu) dinlendirilir.
Geleneksel Türk mutfağının en seçkin lezzeti olan pastırma ise yine en iyi etlerden, özenle, hijyenik koşullar altında geleneksel üretim prosedürleri doğrultusunda üretilir.
Namet, şarküteri ürünlerinin dilimleme ve paketlemesini el değmeden gerçekleştirir. Bu üstünlüğü ile Namet, hijyen ve kalite açısından sektörde fark yaratmaktadır.
-40 °C’den gelen lezzet: Dondurulmuş Ürünler Hattı
Dondurulmuş ürünler hattında Namet Türk damak tadına uygun köfte çeşitleri ve burger köfteleri üretmektedir. Otomatik formlama makinelerinde değişik tiplerde hazırlanabilen köfteler, lezzet ve tazeliği maksimum seviyede tutmak için -40 °C'de birkaç dakika içinde dondurulur. Anında paketlenir ve soğuk hava depolarında saklanır.
Tüketicilere en kaliteli ürünleri sunarak dünyanın sayılı piliç üreticileri arasına girmeyi hedefleyen Erpiliç, 1969 yılında 200 civcivle başladığı üretim sürecine, 1991 ve 1994 yılları arasında Er Civciv Şirketi kurarak devam ettirmiştir. Daha sonra 1995 yılında ERYEM SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. adı altında yem fabrikasını kurarak entegrasyonun ilk adımları atılmıştır. Şu anda 2300 çalışan, 1300 üreticisi ve 70 bayisi ile faaliyetine devam etmektedir.
2007 yılında %16 büyüme gerçekleştiren Erpiliç 2008 yılında da saatte 16.000 gün / 240.000 adet kesim kapasiteli kesimhaneye yeni makine yatırımları yaparak saatte 22.000 gün / 330.000 adet kesim kapasitesine ulaşmıştır. Ayrıca ileri işleme bölümünü şarküteri ve hazır gıda olarak ikiye ayırmış, takım çalışmaları yaparak kendine özgü yeni ürünler geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Üretim tesislerimiz HACCP Gıda Güvenliği belgesine sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000- 2005 Gıda Güvenliği Sistemi Belgesi, TSE Standartlarına uygunluk belgelerine ve İhracat Ön İzin belgelerine sahiptir.
Yeni ürünler geliştirmeye büyük önem veren, pazarını genişletme ve geliştirme doğrultusunda piliç pane, piliç nuget, piliç kroket hazır mutfak ürünleri ile marketlerde yerini almıştır. Bu tesiste şirket prensibi olarak en yüksek teknoloji kullanılmıştır.
Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır.
Sürekli teknolojiye ve insana yatırım yaparak kalite anlayışından vazgeçmeyen Erpiliç istikrarlı büyüme trendinde pazar payını büyüterek yoluna devam etmektedir.