Site İçi Arama: "tavuk"

Site içerisinde arama sonucu 20 sonuç bulundu.

ÜRÜNLER


İÇERİK

6 adet Erpiliç Tavuk Baget
1 adet orta boy küp küp doğranmış havuç
8 adet kornişon turşu
1 adet orta boy ince doğranmış ya da rende edilmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
1.5 su bardağı sıcak su
Tercihen ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Erpiliç Tavuk Baget, havuç, soğan ve kornişon turşuyu parmak şeklinde doğrayın. Erpiliç Tavuk Baget, havuç, soğan, zeytinyağı ve baharatları genişçe bir kabın içerisinde soteleyin. Kornişon turşu ilave edip sotelemeye devam edin. Son olarak sıcak su ekleyin. Arzunuza göre maydanoz atabilirsiniz. Yemeği sıcak olarak servise sunun.

Detaylı Bilgi İçin!


1 adet Erpiliç Tavuk Göğsü
1 tutam taze biberiye
1 tutam fesleğen
1 tutam taze nane
1 tutam Frenk (arpacık) soğan
Yarım çay bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç sebzesi için:
1 adet pancar (alüminyum folyo ile sarılıp, fırında pişirilmiş)
1 adet havuç
Yarım patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber ve isteğe göre baharat çeşitleri
Tuz ve karabiber
Erpiliç Tavuk Göğsü'nü fileto bıçağı kullanarak açın. İnce doğranmış taze biberiye, fesleğen, nane, soğan sebze, baharatlar, galeta unu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile hazırladığınız karışımı tavuğun ortasına koyarak rulo şeklinde sarın. Alüminyum folyoya sararak kaynayan su içersinde 20 dakika kadar haşlayın. Pancar, patates ve havucu eşit boylarda doğradıktan sonra ayrı bir tencerede kaynattığınız suda haşlayın ve ardından zeytinyağı, tuz ve karabiberle soteleyin. Pişen Erpiliç Tavuk Dolma'ları dilimleyerek, sebzeler ile servise sunun.

Detaylı Bilgi İçin!

750 gram Erpiliç Tavuk Göğsü
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet sivribiber
2-3 adet soğan
4-5 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber
Taze kekik
Tüm sebzeleri soyun, ufak ufak doğrayıp güveç kabına yerleştirin. Kuşbaşı doğradığınız Erpiliç Tavuk Göğsünü de güveç kabına ilave edin. Tuz,  karabiber ve kırmızı biberi ekleyin. Alüminyum folyo ile üzerini kapatın. Fırında 40 dakika süreyle pişirin. Taze kekik ile süsleyip servis edin.

Detaylı Bilgi İçin!

8 adet Erpiliç Tavuk Şiş
Garnitürü için:
4 adet patlıcan - közlenmiş soyulmuş
Yarım kahve fincanı tahin
40 gram rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kahve fincanı ay çiçek yağı
4 su bardağı süt
1 kahve fincanı krema
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
Süslemek için:
Bir dal biberiye
Kızgın bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ile Erpiliç Tavuk Şiş'leri pişirin. Garnitürü için; Patlıcanları közleyin. Bıçakla ince kıyın. Bir tencere de sütü kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı, un ile kavurun. Rengi altın sarısı oluncaya kadar kavurduktan sonra karıştırarak sütü ilave edin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları ilave edin. Tuzunu, kaşarını ve kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonrada, tahinini ekleyip, son kez karıştırın. Epiliç Tavuk Şiş'ler ile birlikte garnitür olarak servise sunun

Detaylı Bilgi İçin!

5 adet patates
1 adet yeşil elma
2 diş sarımsak
4 parça Erpiliç Tavuk Göğsü
1 su bardağı Erpiliç Tavuk Suyu
5 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı limon suyu
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet roka
4 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
Sos için:
Bir kasede; Mayonez, krema, tuz, limon suyu ve karabiberi iyice çırpın.
Süslemek için:
Çeyrek havucun rendesi
3 adet kornişon turşu
Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patatesleri fazla küçük doğramamaya dikkat edin, aksi halde    sertleşirler. Patatesleri bir tencereye alın, üzerine bir tutam tuz ve bir bardak Erpiliç Tavuk Suyu ve üzerini geçinceye kadar sıcak su ilave edin. 10 dakika kaynatın. Patatesinizin boyutuna göre süreyi uzatın. Bu arada taze soğanları küçük küçük doğrayın. Havuçları ve elmayı rendeleyin. Maydanoz ve rokayı kıyın. Sarımsakları ve turşuyu minik doğrayın. Haşlanan patatesleri süzüp bir kaba alın üzerine hazırladığınız malzemeleri koyup, karıştırın. Dilerseniz elmayı kararmaması için en son rendeleyebilirsiniz. Sosu da üzerine dökün. Diğer tarafta haşladığınız Erpiliç Tavuk Göğsü'nü de ekleyip, püre yapıncaya kadar robotta çekin. Servis etmeden önce havuç rendesi ve turşu ile süsleyin.

Detaylı Bilgi İçin!

Yarım kg tavuk (haşlanmış eti)
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
kırmızı pul biber
nane
tuz
 
Tavuk Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Tenceremizin içerisine bir miktar sıvı yağ ekledikten sonra unu ilave edip 2 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra nane, salça ve pul biberi de ilave edip 2 dakika daha karıştırıyoruz. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini, sarımsağını ve tuzunu ekliyoruz. Tavuk suyunu ve suyu da ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun…
Detaylı Bilgi İçin!


Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. kurucusu olan Şerafettin Erbayram tarafından 1980 yılında kurulmuştur. İlk kuruluş kapasitesi 5 ton/saat fabrikadır. 1989 yılında kapasitesi 20 ton/saat olarak arttırılmış şekilde ayrı bir yerde inşa edilmiş ve halen burada üretimine devam etmektedir.

1990'lı yıllarda tavukçuluk sektöründeki gelişmeyle beraber entegre firmaların kendi yemlerini kendileri yapmaya başlamış olması nedeniyle, yem fabrikasına eşlik edebilecek yeni bir iş kolu seçimi yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Kurucumuz Şerafettin Erbayram bu dönemlerde dört yıllık yurt dışı etütleri sonrasında Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş çatısı altında 1995 yılında Bolca Hindiyi kurmuştur. Bolca Hindi'nin özelliği Türkiye'de Kaliforniya cinsi beyaz hindi üretimini gerçekleştiren ilk firma olmasıdır.

İlk etapta Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kuluçka ve kümesleri kiralık olarak kullanıldı. İşletme 1999 yılında Bolu'da yıllık kapasitesi 1.800.000 civciv olan kendi kuluçkahanesini kurdu. Bolca Hindi, zaman içerisinde kurumsallaşarak 2003 yılında TS EN ISO 9001:2000 belgesini, 2008 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini, 2011 yılında Helal Gıda Sertifikası, 2015 yılında İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını almıştır. Ayrıca, tüm ürün gruplarımız için Gıda Üretim Sertifikalarımız, Gıda Sicil Sertifikamız, TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgemiz, TSE imalata Yeterlilik Belgemiz bulunmaktadır. Devamlı artan kapasiteyle beraber Bolca Hindi, 2006 yılında ortalama 1.200 adet/saat kesim yapabilme kapasitesine sahip, Avrupa'nın dahi henüz kullanmaya başlamadığı teknoloji ile donatılmış yeni kesimhanesinde üretime devam etmektedir.

Bolca Hindi Türkiye'de ilk beyaz tüylü Kaliforniya cinsi hindi üretimi gerçekleştirmiş olması nedeniyle, sektörde haklı olarak önder ve lider olmanın gururunu yaşamaktadır.

Detaylı Bilgi İçin!

-Fırınınıza 160 C ye kadar ön ısıtma yapınız.

Eğer doldurulmuş hindi yapacaksanız en kolay yol; genişçe bir miktar tülbent bezini hindinin boşluğuna yerleştirmek, artan kısmı açıkta bırakmak, kaşıkla dolma içini yavaşça hindinin içerisine yerleştirerek, artan tülbent bezi ile paket yapmaktır. Çünkü dolma içi pişince yayılabilir.(Her 500 gr hindi için yarım ölçü yani 125 mi dolma içi uygundur. Kızarttıktan sonra tülbenti hızlı bir hareketle çekerek hindinin içerisinden çıkarın)

Göğüs kısmı üst kısma gelecek şekilde kızartma tavasına yerleştirin.

Et termometresini hindinin en derin noktasına gelecek şekilde hindinin içersine daldırın, fakat kemiğe değmemesine dikkat edin.

Üzerini örtmeden kızartın, ya da gevşekçe bir folyo ile kaplayarak kızartın. Eğer üzerine eritilmiş yağ dökmeyi tercih ederseniz fırını açma kapama sayınızı sınırlandırmalısınız.( 1 saatte 1 kez yeterlidir.) Doldurulmamış hindi için et termometreniz 77 C yi gösterdiğinde, doldurulmuş hindi için termometreniz 82 C'yi gösterdiğinde ve et suyunu düzgünce saldığında hindi pişmiş demektir.

Aşağıdaki tabloya bakarak ağırlıklarına göre yaklaşık pişme sürelerini görebilirsiniz.

Pişme tamamlandığında hindiyi alabilirsiniz 15-20 dakika suyunu çekmesi için bekletebilirsiniz.

**** Pişme süresi çeşitli parametrelere bağlıdır. Hindinin fırına giriş sıcaklığına, fırının termostatının tam doğruluğuna, kızartma sırasında fırın kapağının kaç kez açıldığına, hindinin büyüklüğü ile fırın büyüklüğü arasındaki ilişkiye vb.

Ağırlık

Kızartma süresi Doldurulmuş

160 C Doldurulmamış

Barbekü süresi Orta ısı Doldurulmamış

3,0-3,5

3:00-3:15

2:30---2:45

1:00-1:45

3,5---4,5

3:15---3:30

2:45-3:00

1:15-2:00

4,5-5,5

3:30---3:45

3:00-3:15

1:30-2:15

5,5-7

3:45-4:00

3:15---3:30

2:00---2:45

7---1O

4:00-4:30

3:30---4:00

2:30---3:30

Bolca Hindi ürünleri kesinlikle İslami usullere göre üretilmektedir. Söz konusu belgeyi aşağıdaki gibidir.

Satın almış olduğunuz hindi etini daha yumuşak ve lezzetli hale getirmek için bizim tavsiye ettiğimiz marinasyon şekliyle marine etmenizi öneririz. Bizim önerimiz şu şekildedir:

3 ADIMDA BOLCA LEZZET

  1. Bir kabın içersinde uygun miktarda sıvı yağ, birkaç damla limon suyu,bir miktar yoğurt (1/2 Kg et için bir tatlı kaşığı) veya eti kaplayacak kadar süt, yarım çay kaşığı şeker ve özel Bolca Hindi baharatını iyice karıştırınız.
  2. Hazırlamış olduğunuz karışımı etin üzerine ilave ediniz ve her tarafıyla teması sağlayınız.
  3. En az 15 dakika bekletiniz

Et ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar: Ambalajlı ve markalı ürünler tercih edilmelidir. Etiket bilgilerinde ürünün Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izni olmalıdır. Son tüketim tarihi belirtilmiş olmalıdır.

Ambalaj bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. Satış koşulları hijyenik olmalıdır. Satışta muhafaza koşulları sağlanmış olmalıdır. (taze 0-2 OCg, şok dondurulmuş - 18 OCg olmalıdır.) Piliç ve diğer et ürünlerini alışverişinizin sonunda yapmalısınız ve mümkün olduğu kadar kısa süre içeresinde buzdolabınıza ulaştırmalısınız.

Hindi etinin kendine özgün üstünlükleri son derece fazladır. Sadece lezzetli değil aynı zamanda en sağlıklı ettir.

Kolesterol oranı çok düşüktür, protein değeri yüksektir, aminoasitleri dengelidir. Yağ miktarı az dolayısıyla kalorisi düşüktür. Ete lezzet veren az miktardaki yağ ise büyük oranda doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.

Hazmı kolaydır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Kalp, Damar, Böbrek ve Gözlerimizin de dostudur.

Hindi eti Türk mutfak kültürüne çok uygundur. Ekonomiktir. Az yağlı, düşük kolestrollü olması yanında kalorisi azdır. Yahni, tas kebabı gibi sulu yemeklerde, külbastı, köfte ve burger yapımında, ayrıca sebzeli tencere yemeklerinde kıyma olarak kullanılmaktadır. Şarküteri sanayisinin en lezzetli ve en nefis ürünleri, fümeler, jambonlar, v.s için hindi eti rakipsizdir.

Mutfaklarınızda kırmızı eti kullandığınız her yerde hindi etini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mutfak ve et sanayisindeki çok yönlülüğü yanında insanları tüketime yönlendiren ana hususlardan biri de hindi etinin sağlıklı oluşudur. Proteini yüksektir. Aminoasitleri dengelidir. Hazmı kolaydır. Hindi etinin bu avantajları Bolca Hindi'nin ayrılmaz bir parçasıdır.

1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi'nin bir kuruluşudur. 1980 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi 26 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyen yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır.

Hindilerin Beslenmesi için dengeli bir yemle beslenmesi gerekmektedir.

"Dengeli bir yem, besi değerleri uyumlu ve enerji / protein dengesi kurulmuş yem, vitamin ve mineralce zenginleştirilmiş yem, Aflatoksin ve Patojen etkenlerden ari, doğal hammaddelerden üretilen yemdir. Bolu Kalite Yem bu 3 maddeyide eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

Bolca Hindileri Bolu Kalite Yem' in yüksek proteinli ve dengeli amino asit içeren yemleriyle beslenir. Bolu'nun orman köylerinde bulunan geliştirme ve semirtme kümeslerine alınan hindi palazları mısır, buğday, soya gibi besinlerden oluşan Bolu Kalite Yemin hazırladığı hijyenik yemlerle beslenirler. Bolu'nun temiz havası ve yeşil doğasında geliştirilen Bolca Hindileri bu yemlerle beraber hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetler oluşturmaktadır.

Satın almış herhangi Bolca Hindi ürünü etiket üzerindeki parti seri numarası sayesinde, tüm kesim bilgilerine, tüm kümes bilgilerine, tüm kuluçka bilgilerine ve tüm damızlık bilgilerine ulaşmak mümkündür. Bunu için ücretsiz müşteri hattımız

O 800 344 1414 no lu telefonu aramanız yeterli olacaktır.

Bütün bir hindiyi folyo tepsi içinde ızgarada pişirebilirsiniz. 5,50 - 6,50 Kg ağırlığındaki bir hindiyi folyo tepsiye koyun, 2 litre su ekleyin ve alüminyum folyo ile sarın. Yaklaşık 2 buçuk saat direkt olmayan orta ateşte pişirin.

Eğer hindinizi hızlı pişirmek konusunda aceleniz varsa, hindiyi bütün olarak değil de parçalanmış olarak pişirin. Kalça kısımlarını kesip göğüs kısmını ortadan bölün. Kenarları olan bir tepside derili kısımları üste gelecek şekilde, but ve kanat kısımları 82˚C dereceye ulaşana kadar pişirin. Parçalar sadece çabuk pişmekle kalmayacak, size göğüs eti pişer pişmez alıp sunma imkânı da verecektir.

Bu sizin tercihinizdir. Fakat bazı insanlar hindinin göğsü aşağı gelecek şekilde pişirilmesine taraftardırlar. Bu pozisyonda hindinin suyu süzülecek ve göğüs kısmını daha lezzetli yapacaktır. Fakat hindiyi masada parçalamak istiyorsanız geleneksel metot görünüm konusunda daha iyi sonuç verecektir.

Tepsiye sığsın diye hindinizi asla sıkıştırmayın. Eğer tepsinin kenarlarına sıkışırsa daha yavaş pişecektir. Bunun yerine kenarları 5 cm yüksekliğinde bir tepsi seçip üzerine ızgara yerleştirip hindiyi ızgara üzerine koyarsanız, hindi etrafında sıcak hava sirkülâsyonu daha iyi olacaktır.

Hindiyi alabilecek kadar büyük fırın poşetleri genellikle 11,00 Kg ağırlığındaki hindilere kadar alabilir. Kullanmak için hindi üreticisinin tavsiyelerini takip edin. Bu tavsiyeler genellikle poşetin içine biraz un serpiştirip hindiyi sonra koymayı içermektedir. Fırın poşetinin içinde pişen hindiler genellikle açıkta pişenlerden daha hızı pişmektedir.

Eğer hindinize iliştirilmiş bir termometre varsa, olması gereken sıcaklığa ulaştığında ortaya çıkacaktır. Fakat et termometresi kullanmak daha güvenlidir ve etin farklı yerlerinde kullanılması gerekmektedir. Eğer sıcaklığı anlık gösteren bir termometre kullanıyorsanız hindi ile beraber fırında durması uygun değildir.

Hayır. Hindiyi parça parça pişirip daha sonra tüketmek güvenli değildir. Hindiyi pişirip, parçalayıp, buzdolabına koymak ve daha sonra tekrar ısıtmak tavsiye edilen bir yoldur.

Hindinizi bir gün önceden pişirirseniz, piştikten sonra 20 dakika dinlendirip parçalayın. Hindi parçalarını derin olmayan pişirme tepsilerine koyun (daha çabuk soğuması için). 1½ kâse tepsiye sızan hindi suyu ya da yarım çay bardağı su ile karıştırılmış düşük sodyumlu tavuk suyu, ya da elma suyunu karıştırın. Hindi parçalarının üzerine dökün, üzerini kapatıp hemen buzdolabına kaldırın. Servis yapmak istediğinizde, 160˚C derecede ısıtılmış fırında etlerin iç sıcaklığı 72˚C dereceye gelene kadar ısıtın.

Detaylı Bilgi İçin!

Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır. Erpiliç olarak; tavuk, piliç, toptan, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, bütün piliç, piliç salam, Kadınbudu Köfte, dondurulmuş piliç, Göynük Köfte, büfe vb. ürünlerimizle  Erpiliç Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.

Detaylı Bilgi İçin!

KATEGORİLER

Kar Gıda; ERPİLİÇ | BOLCA Hindi | NAMET ürünleri satış ve dağıtım Ana Bayisi olarak hizmetinizdedir. | Piliç, Piliç sektörü, Tavuk, Tavukçuluk, Tavuk sektörü, Kuru Yolum, Helal gıda, Helal gıda sertifikası, Helal piliç, Helal tavuk, hindi, kanat, hindi ürünleri, toptan, bayi, ana bayi, bolca hindi, namet, eti, helal et
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç İstanbul Bayii Toptan ve Perakende satış. | erpiliç, tavuk, piliç, toptan, bayi, İstanbul, türkiye, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, erpiliç, erpilic
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç bütün tavuk toptan ve perakende satış hizmeti. | tam piliç, tavuk, toptan tavuk, tam piliç, dondurulmuş piliç, İstanbul, toptan, erpiliç ana bayi
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç tavuk parça ürünleri | But, Sarma, Pirzola, Taleks, Izgara, Çöp Şiş, Baget, İncik, Bonfile, Pirzola, kuşbaşı
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç İleri İşlenmiş Tavuk Ürünleri | Kadınbudu Köfte, köfte, Cordon Bleu, Göynük Köfte,
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç sakatat toptan ve perakende satış hizmeti. | erpiliç, taşlık, ciğer, yürek, piliç, tavuk, istanbul
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç Soslu tavuk ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | soslu tavuk, soslu piliç, döner, soslu, kanat, but,
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç İstanbul Bayii Toptan ve Perakende satış. | erpiliç, tavuk, piliç, toptan, bayi, İstanbul, türkiye, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, bütün piliç, erpilic,
Detaylı Bilgi İçin!