Site İçi Arama: "Sakatat"

Site içerisinde arama sonucu 8 sonuç bulundu.

İÇERİK

KESİM İŞLEMİNİN ANA AŞAMALARI:
 
CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
İÇ ÇIKARMA
HAVA SOĞUTMA
TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
AMBALAJLAMA, DEPOLAMA VE SEVKİYAT
İLERİ İŞLEME BÖLÜMÜ
 
1. CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
Kesim öncesinde yasal mevzuata ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kontrolleri yapılan piliçler, kesimhaneye getirildiğinde, devlet ve işletme veteriner hekimleri tarafından son kontrolleri yapılarak, kesilebilir onayının verilmesiyle, kesim bölümüne sevk edilir ve kesim işlemi başlatılır. Canlı kabul bölümü ilk safhadır. Kesim sırası gelen araç canlı kabul platformuna gereken bilgiler alınarak yanaşır. Otomatik olarak araçtan indirilen plastik kasalar bant konveyör üzerinde hareket halinde iken, piliçler, işçiler tarafından plastik kasadan alınarak askılara asılır. Boşalan plastik kasalar ve araç yıkanarak, dezenfekte edilir, plastik kasalar araca yüklenir. Araç bir sonraki kesim gününe hazırlanmak için kesimhaneden ayrılır. Bu sırada askılarda bulunan piliçler eğitimli kasaplar tarafından İslami usullere göre elle kesimi yapılır. İlk aşama, kesilen piliçlerin kanının akıtılmasını ve tüy yumuşatma kazanından geçilerek tüyünü alınmaya hazır hale getirilmesini sağlamaktadır. Daha sonra hayvanın kafası alınır ve otomatik transfer makinesiyle iç çıkartma işleminin yapılacağı hatta aktarılır. Aktarma sırasında piliçlerin ayakları, ayak kesme makinesinde kesilir.
 

2. İÇ ÇIKARMA
İç çıkartma konveyörü üzerinde önce iç açma makinesine girer ve karnı açılır. Buradan iç çıkartma makinesine gelen piliçlerin, iç organları makine tarafından tümüyle dışarı çıkartılır. İç organlar sakatat ayırma makinesinde devam eder, bu makinede bağırsakla birlikte öd kesesi de alınır. Otomasyon bundan sonraki aşamalarda da devam eder. İçi çıkarılmış piliçler gırtlak kontrol makinesine girer, piliç'in kursağı alınır ve boyun kırma makinesine geçer. Piliçlerin boyunları makine ile çıkarılır. Boyun çıkarıldıktan sonra pilicin üzerinde kalan boyun derisi makine ile kesilerek iç dış yıkama makinesine alınır. İç dış yıkama makinesi soğutma öncesinde piliçlerin iç ve dış yüzeyini basınçlı spreyleme yöntemiyle yıkar. Yıkanan piliçler soğutulmak üzere hava soğutma bölümüne gönderilirler.
 

3. HAVA SOĞUTMA
İşletmemizde soğutma işlemi yalnızca hava ile yapıldığından, mikrobiyolojik kriterler ve lezzet en iyi seviyeye getirilmiş olur. İçinde yaklaşık 3500 metre uzunluğunda üç katlı konveyor hattı bulunan 5 bölmeden oluşan hava soğutma odalarına 36 derece giren piliç, çıkışta merkez sıcaklığı maksimum dört dereceye inecek şekilde soğutulur. Piliçlerin hava soğutmada kalış süresi yaklaşık 2,5 saattir.
 

4. TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
Hava soğutmadan çıkan piliçler üzerinde tartı bulunan bir otomatik transfer makinesinden geçirilerek hem tartımı yapılır, hem de tasnifleme bölümüne aktarılır. Tartılan piliçler, kalite belirleme istasyonundan geçtikten sonra, gramajlama bölmelerine bilgisayarda belirlenen ağırlık aralıklarına ve kalitelerine göre düşerler. Kefelere düşen piliçler poşetleme işlemine tabi tutularak bütün piliç olarak ambalajlanıp depoya gönderilir. Parçalama işlemine tabi tutulacak piliçler, kefelere düşmeden konveyor üzerinde asılı olarak yoluna devam ederek başka bir otomatik transfer makinesiyle parçalama hattına aktarılır ve yapılmak istenen ürünlere göre parçalama modüllerine iletilir. Parçalanmış bütün piliç bölümlere ayrıldıktan sonra son bir kontrolden geçirilerek ambalajlara konulur ve hızlı bir şekilde soğuk hava depolarına alınır.
 

5. İLERİ İŞLEME
Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilmektedir. Bu karışım o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirip sıvı ve kuru kaplama sonrası hat üzerinde pişirme bölümüne devam eder. Pişirme aşaması kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde yapılır. Tam pişmiş ürünler ortam sıcaklığı -40 C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18 C 'ye getirilir. Sonra ambalajlanarak sevk edilinceye kadar donmuş muhafaza deposuna alınır. Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşmaktadır. Ön hazırlama bölümünde ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak dolumu yapılıp pişirme arabalarına alınarak pişirme fırınında bilgisayar kontrolünde pişirilir. Dinlendirme odalarına alınan ürünler ambalajlanarak sevk edilmek üzere soğuk depolara alınır. Depo taze ve donmuş olmak üzere iki kısımdan oluşur ve ürün takibi ilk giren ilk çıkar prensibine göre bilgisayar ortamında yapılır. Depolara alınan ürünler yıkanarak dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere sevk edilir.
Detaylı Bilgi İçin!

Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır. Erpiliç olarak; tavuk, piliç, toptan, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, bütün piliç, piliç salam, Kadınbudu Köfte, dondurulmuş piliç, Göynük Köfte, büfe vb. ürünlerimizle  Erpiliç Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.

Detaylı Bilgi İçin!

Bolu Kalite Yem Sanayi, Kaliforniya cinsi beyaz tüylü Hindi'yi Türkiye'de üreten ilk kuruluştur. Hindiler, Bolu Kalite Yem Sanayinin 1980'den günümüze yem tecrübesiyle yapmış olduğu, mısır, buğday, arpa ve soya gibi doğal ürünlerle karıştırılan vitamin ve minerallerden oluşan özel, kaliteli ve hijyenik yemlerle beslenmektedir. Hindi, tam hindi, İstanbul bayii, hindi toptan, hindi perakende, bolca, hindi toptan, hindi göğüs eti, hindi göğüsü, toptan hindi göğüsü, dondurulmuş hindi göğsü, İstanbul hindi, toptan hindi, but, hindi but, toptan hindi budu, hindi butu, hindi kanat, toptan hindi kanadı, hindi kanatı, taşlık, ciğer, yürek, hindi sakatat, bolca sakatat, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner Bolca Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.

Detaylı Bilgi İçin!

Tüketicilere en kaliteli ürünleri sunarak dünyanın sayılı piliç üreticileri arasına girmeyi hedefleyen Erpiliç, 1969 yılında 200 civcivle başladığı üretim sürecine, 1991 ve 1994 yılları arasında Er Civciv Şirketi kurarak devam ettirmiştir. Daha sonra 1995 yılında ERYEM SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. adı altında yem fabrikasını kurarak entegrasyonun ilk adımları atılmıştır. Şu anda 2300 çalışan, 1300 üreticisi ve 70 bayisi ile faaliyetine devam etmektedir.

2007 yılında %16 büyüme gerçekleştiren Erpiliç 2008 yılında da saatte 16.000 gün / 240.000 adet kesim kapasiteli kesimhaneye yeni makine yatırımları yaparak saatte 22.000 gün / 330.000 adet kesim kapasitesine ulaşmıştır. Ayrıca ileri işleme bölümünü şarküteri ve hazır gıda olarak ikiye ayırmış, takım çalışmaları yaparak kendine özgü yeni ürünler geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Üretim tesislerimiz HACCP Gıda Güvenliği belgesine sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000- 2005 Gıda Güvenliği Sistemi Belgesi, TSE Standartlarına uygunluk belgelerine ve İhracat Ön İzin belgelerine sahiptir.

Yeni ürünler geliştirmeye büyük önem veren, pazarını genişletme ve geliştirme doğrultusunda piliç pane, piliç nuget, piliç kroket hazır mutfak ürünleri ile marketlerde yerini almıştır. Bu tesiste şirket prensibi olarak en yüksek teknoloji kullanılmıştır.

Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır.

Sürekli teknolojiye ve insana yatırım yaparak kalite anlayışından vazgeçmeyen Erpiliç istikrarlı büyüme trendinde pazar payını büyüterek yoluna devam etmektedir.
 

Detaylı Bilgi İçin!

BANNER


KATEGORİLER

Erpiliç sakatat toptan ve perakende satış hizmeti. | erpiliç, taşlık, ciğer, yürek, piliç, tavuk, istanbul
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca sakatat toptan ve perakende satış hizmeti. | Bolca, taşlık, ciğer, yürek, hindi, istanbul, hindi sakatat, bolca sakatat
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca Hindi Mutfağından Salata, ızgara, börek, yemek, güveç vb. çeşitleri tarifleri | But, Göğüs, İleri İşlenmiş, Kıyma, Sakatat, Bütün Hindi, Kanat, hindi tarifi, hindi pişirme, hindi yemek tarifleri
Detaylı Bilgi İçin!