Site İçi Arama: "eti"

Site içerisinde arama sonucu 140 sonuç bulundu.

ÜRÜNLER


İÇERİK


1991 yılında kurulan şirketimiz 1994 yılında kurumsallaşmış ve 1997 yılında Erpiliç Ana Bayiliğini almış, ilerleyen yıllarda Türkiye’nin önde gelen Entegre Hindi Üretim Tesisi olan BOLCA ile doğal ve kaliteli et ürünlerinin markası olan NAMET Ana Bayiliklerini alarak ilkeli ve profesyonel çalışma sistemiyle hızlı bir büyüme sürecine girmiştir.

Müşterilerimize her zaman kaliteli hizmet ve ürün sunmamız bizim için büyük bir başarı olmuş ve bu başarımız International Certification Registrar tarafından kalite sistem belgeleri ile belgelenmiştir.

İşletmemiz 650 m² kapalı alandan oluşan yönetim-perakende-depolama binasına ilaveten ayrıca 500 m² soğuk hava deposunda faaliyetini sürdürmektedir. Dağıtım ağında ise özel olarak üretilmiş, 0C, -18C aralığında çalışan frigofirik soğutuculu araçlarımız ile günlük 40 ton taşıma kapasitesi ile, profesyonel kadrosu ile "tam zamanında teslim" ilkesiyle  hizmet vermektedir.

Detaylı Bilgi İçin!


Erpiliç entegre üretim tesisleri 150 bin m2 kapalı alanda, günlük 330 bin piliç kesim kapasitesine sahiptir.

Avrupa Birliği standartlarında Avrupa Birliğine ihracat yapabilecek tesis ön izin sertifikasına sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000, ISO 22000-2005, TSE belgeleri ile Gimdes Helal Gıda sertifikasına da sahiptir. 1300 üretici ailesiyle anlaşmalı çalışmaktadır. 70 firigofirik araç, 108 canlı hayvan taşıma ve 40 yem nakliye aracından oluşan filoya sahiptir. 1900 kişiden oluşan genç ve nitelikli çalışan kadrosuyla Türkiye'ye sosyal ve ekonomik değer katmaktadır. Avrupa standartlarındaki üretim yapısıyla kalite ve lezzeti bir arada sunmaktadır.

Türkiye'nin piliç eti üretiminin %15'ini sağlayan üretim kapasitesi ile Erpiliç, en büyük 500 sanayi kuruluşundan biridir.

Detaylı Bilgi İçin!


Yem fabrikasına, bir sözleşme çerçevesinde bağlantıları yapılarak gelen hammaddeler, sözleşme şartlarına göre, kimyasal ve mikrobiyoloji laboratuarlarında kontrol edilir. Standartlara uygun olanların kabul edilmesi sağlanır. Standart dışı olanlar reddedilir. Kabul gören hammaddeler önceden belirlenmiş depolarda istif edilir. Eğer stoklama uzun sürecek ise küf ve toksine karşı koruyucu tedbirler alınır.

Üretim

İlk önce üretim için gerekli olan hammaddeler dozaj silolarına alınır. Üretimi yapılacak yemin hayvan türüne ve verim durumuna göre rasyonu hazırlanır. Bilgisayar ile tam otomatik sistemle üretim gerçekleşir. Üretimin her aşamasında numuneler alınarak NIR denilen cihazla 2 dakika içinde yem analizleri yapılarak üretimin her aşaması kontrol altına alınır.

Kümeslere sevk olan bütün yemler üretimde olduğu gibi sevkiyat esnasında da NIR cihazlarında kısa sürede analizleri yapılarak laboratuardan uygunluk raporu aldıktan sonra sahaya sevk olur.

Detaylı Bilgi İçin!


Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilmektedir. Bu karışım o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirip sıvı ve kuru kaplama sonrası hat üzerinde pişirme bölümüne devam eder.

Pişirme aşaması kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde yapılır. Tam pişmiş ürünler ortam sıcaklığı -40 C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18 C 'ye getirilir. Sonra ambalajlanarak sevk edilinceye kadar donmuş muhafaza deposuna alınır.

Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşmaktadır. Ön hazırlama bölümünde ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak dolumu yapılıp pişirme arabalarına alınarak pişirme fırınında bilgisayar kontrolünde pişirilir.

Dinlendirme odalarına alınan ürünler ambalajlanarak sevk edilmek üzere soğuk depolara alınır. Depo taze ve donmuş olmak üzere iki kısımdan oluşur ve ürün takibi ilk giren, ilk çıkar prensibine göre bilgisayar ortamında yapılır. Depolara alınan ürünler yıkanarak dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere sevk edilir.

Detaylı Bilgi İçin!



Civcivlerin 45 gün kalacağı yetiştirme kümeslerinde, AB standartlarına uygun olarak, civcivlerin gelişmeleri ve sağlığı veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri tarafından periyodik olarak kontrol altında tutuluyor.

Detaylı Bilgi İçin!

Tüm bu işlemlerin sonunda kesimhane bölümünde, islami kurallara uygun olarak ilk kesim işlemi gerçekleştiriliyor. Kesimi yapılan piliçler, yüksek teknolojiye sahip makinelerde otomatik olarak işleniyor.
 
Üretimin her aşamasında gıda mühendisleri ve veteriner hekimlerin denetiminde olan tesiste, piliçler karkas ete dönüştürülüp parçalanıyor, ambalajlanıp etiketleniyor ve dinlendirilmek üzere soğuk hava depolarına alınıyor.
 
Göynük Kesimhane
Göynük Kesimhanemizin kapasitesi 10000 adet/saat olup günlük kesim adedimiz 150.000 adettir.
Kesimhanemiz vardiya sistemi ile çalışmakta olup, 2 vardiyada kesim yapılmakta, 1 vardiyada temizlik ve dezenfeksiyon yapılmaktadır. Kesimhanemizde temizlik ve hijyen en önemli faktördür.
Kesimhanemiz HACCP, TSE, ISO belgelerine sahip olup Avrupa Birliği Ön İzin Belgesi'ni de almıştır. Üretim safhaları gıda mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.
Kesimhanemizde kesim, parçalama, şarküteri, ileri işlenmiş ürünler departmanları bulunmakta ve her damak tadı için bir ürün mutlaka bulunmaktadır.
Kesimhanemizde çevre bilincini tam anlamıyla taşımakta olup, arıtma sonrası sular gerek tarımda ve gerekse temizlikte kullanmaktadır.
 
Bolu Kesimhane
Bolu Kesimhanemizin kapasitesi 10000 adet/saat olup günlük kesim adedimiz 150.000 adettir.
Kesimhanemiz vardiya sistemi ile çalışmakta olup, 2 vardiyada kesim yapılmakta, 1 vardiya da temizlik ve dezenfeksiyon yapılmaktadır.
Kesimhanemizde temizlik ve hijyen en önemli faktördür.
Kesimhanemiz HACCP, TSE, ISO belgelerine sahip olup Avrupa Birliği Ön İzin Belgesi'ni de almıştır. Üretim safhaları gıda mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından kontrol edilmektedir.
Kesimhanemizde kesim, parçalama departmanları bulunmaktadır.
Kesimhanemizde çevre bilincini tam anlamıyla taşımakta olup, arıtma sonrası sular gerek tarımda ve gerekse temizlikte kullanmaktadır.
Detaylı Bilgi İçin!

Damızlık tesislerimiz Bolu ve Göynük'te bulunmaktadır. Damızlık tesislerimiz büyütme ve yumurtlatma olmak üzere iki kısımdır.

Damızlık tesislerimizde üretimin her aşaması ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Damızlık tesislerimizde en son teknolojiler kullanılmaktadır. Şirketimiz bütün üretimlerinde önce insan sağlığını düstur olarak benimsemiştir.

Detaylı Bilgi İçin!

Kuluçkalık yumurtalar hijyenik kurallar altında, özel yumurta araçlarıyla Bolu ve Göynük'teki kuluçkahane tesislerine nakledilmektedir. Kuluçkalık yumurtalar seleksiyon işleminden sonra dezenfekte edilir ve kuluçka makinelerine yerleştirilir. Bilgisayar kontrollü makinelerde tüm aşamalar elektronik olarak düzenlenir ve izlenir.

Erpiliç yıllık 80 milyon kuluçkalık yumurta üretim kapasitesine sahiptir. Kuluçkahane ünitelerinde yıllık 70 milyon adet broiler civciv üretilir. 21 günlük kuluçka aşamasından sonra yumurtadan çıkan civcivler, veteriner hekimler tarafından sağlık kontrollerinden geçirilerek, sözleşmeli yetiştirme kümeslerine sevk edilir.

Şirketimizde 3 adet kuluçka tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesisler tamamen modern makinalar ile donatılmıştır.

Kuluçka tesislerimizde dünyada uygulanan en son teknolojiler uygulanmaktadır.

Üretimin bütün safhaları ziraat mühendislerimiz ve veterinerlerimiz tarafından kontrol altında tutulmaktadır.

Kuluçka üretimimizin her safhasının hijyenik olması için hiç bir fedakarlıktan kaçınılmamaktadır.

Tüm üretimlerimizde öncelikle insan sağlığı ön planda tutulmaktadır .

Detaylı Bilgi İçin!

Kaliteli hammaddeler özel işlemlerden geçirilerek hijyenik hale getirilir. Havadaki bakterileri tutan filtrasyon sisteminden geçirildikten sonra yem elde edilir. Yıllık üretim kapasitesi 330 bin tondur.
 
İstenen canlı ağırlık düzeyine gelen broiler piliçler, Erpiliç veterinerleri tarafından kesim öncesinde ve kesim süresince kontrol edilir. Kesimhane bölümünde islami kurallara uygun olarak kesim işlemi gerçekleştirilir. Yüksek teknolojiye sahip makinelerde otomatik olarak işlenir ve soğuk hava depolarına alınır.
 
Dünyadaki öncü firmalardan sağlanan özel baharat ve katkı maddeleri kullanılarak üretilen salam, sosis, sucuk, köfte, burger ve katlanmış piliç ürünleri kendine has Erpiliç lezzetiyle tüketiciye sunulur.
 
Göynük Yem Fabrikası: 35.000 m2 açık alan 5500 m2 kapalı alana sahip yem fabrikamız yıllık 330.000 ton karma yem üretim kapasitesine sahiptir.
Göynük Yem Fabrikası bir ünite damızlık yem üretim tesisi, bir ünite broiler yem üretim ünitesi olmak üzere iki üniteden müteşekkildir.
 
Bolu Yem Fabrikası: 60.000 m2 açık alan, 4500 m2 kapalı alana sahip fabrikamız yıllık 220.000 ton karma yem üretim kapasitesine sahiptir.
Detaylı Bilgi İçin!

KESİM İŞLEMİNİN ANA AŞAMALARI:
 
CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
İÇ ÇIKARMA
HAVA SOĞUTMA
TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
AMBALAJLAMA, DEPOLAMA VE SEVKİYAT
İLERİ İŞLEME BÖLÜMÜ
 
1. CANLI PİLİÇ KABULÜ, KESİM VE TÜY YOLMA
Kesim öncesinde yasal mevzuata ve Avrupa Birliği normlarına uygun olarak kontrolleri yapılan piliçler, kesimhaneye getirildiğinde, devlet ve işletme veteriner hekimleri tarafından son kontrolleri yapılarak, kesilebilir onayının verilmesiyle, kesim bölümüne sevk edilir ve kesim işlemi başlatılır. Canlı kabul bölümü ilk safhadır. Kesim sırası gelen araç canlı kabul platformuna gereken bilgiler alınarak yanaşır. Otomatik olarak araçtan indirilen plastik kasalar bant konveyör üzerinde hareket halinde iken, piliçler, işçiler tarafından plastik kasadan alınarak askılara asılır. Boşalan plastik kasalar ve araç yıkanarak, dezenfekte edilir, plastik kasalar araca yüklenir. Araç bir sonraki kesim gününe hazırlanmak için kesimhaneden ayrılır. Bu sırada askılarda bulunan piliçler eğitimli kasaplar tarafından İslami usullere göre elle kesimi yapılır. İlk aşama, kesilen piliçlerin kanının akıtılmasını ve tüy yumuşatma kazanından geçilerek tüyünü alınmaya hazır hale getirilmesini sağlamaktadır. Daha sonra hayvanın kafası alınır ve otomatik transfer makinesiyle iç çıkartma işleminin yapılacağı hatta aktarılır. Aktarma sırasında piliçlerin ayakları, ayak kesme makinesinde kesilir.
 

2. İÇ ÇIKARMA
İç çıkartma konveyörü üzerinde önce iç açma makinesine girer ve karnı açılır. Buradan iç çıkartma makinesine gelen piliçlerin, iç organları makine tarafından tümüyle dışarı çıkartılır. İç organlar sakatat ayırma makinesinde devam eder, bu makinede bağırsakla birlikte öd kesesi de alınır. Otomasyon bundan sonraki aşamalarda da devam eder. İçi çıkarılmış piliçler gırtlak kontrol makinesine girer, piliç'in kursağı alınır ve boyun kırma makinesine geçer. Piliçlerin boyunları makine ile çıkarılır. Boyun çıkarıldıktan sonra pilicin üzerinde kalan boyun derisi makine ile kesilerek iç dış yıkama makinesine alınır. İç dış yıkama makinesi soğutma öncesinde piliçlerin iç ve dış yüzeyini basınçlı spreyleme yöntemiyle yıkar. Yıkanan piliçler soğutulmak üzere hava soğutma bölümüne gönderilirler.
 

3. HAVA SOĞUTMA
İşletmemizde soğutma işlemi yalnızca hava ile yapıldığından, mikrobiyolojik kriterler ve lezzet en iyi seviyeye getirilmiş olur. İçinde yaklaşık 3500 metre uzunluğunda üç katlı konveyor hattı bulunan 5 bölmeden oluşan hava soğutma odalarına 36 derece giren piliç, çıkışta merkez sıcaklığı maksimum dört dereceye inecek şekilde soğutulur. Piliçlerin hava soğutmada kalış süresi yaklaşık 2,5 saattir.
 

4. TARTIM, KALİTE BELİRLEME VE PARÇALAMA
Hava soğutmadan çıkan piliçler üzerinde tartı bulunan bir otomatik transfer makinesinden geçirilerek hem tartımı yapılır, hem de tasnifleme bölümüne aktarılır. Tartılan piliçler, kalite belirleme istasyonundan geçtikten sonra, gramajlama bölmelerine bilgisayarda belirlenen ağırlık aralıklarına ve kalitelerine göre düşerler. Kefelere düşen piliçler poşetleme işlemine tabi tutularak bütün piliç olarak ambalajlanıp depoya gönderilir. Parçalama işlemine tabi tutulacak piliçler, kefelere düşmeden konveyor üzerinde asılı olarak yoluna devam ederek başka bir otomatik transfer makinesiyle parçalama hattına aktarılır ve yapılmak istenen ürünlere göre parçalama modüllerine iletilir. Parçalanmış bütün piliç bölümlere ayrıldıktan sonra son bir kontrolden geçirilerek ambalajlara konulur ve hızlı bir şekilde soğuk hava depolarına alınır.
 

5. İLERİ İŞLEME
Parçalama bölümünde üretilen ürünlerin bir kısmı ileri işleme ve şarküteri bölümlerine gönderilerek üretim süreci devam eder. İleri işleme ön hazırlama bölümünde hammadde, ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilmektedir. Bu karışım o ürüne ait kalıplarla otomatik makinelerde şekillendirip sıvı ve kuru kaplama sonrası hat üzerinde pişirme bölümüne devam eder. Pişirme aşaması kızartma ve buharlı pişirme olmak üzere bilgisayar kontrolünde yapılır. Tam pişmiş ürünler ortam sıcaklığı -40 C olan katlı soğutucuya alınarak ürün iç sıcaklığı -18 C 'ye getirilir. Sonra ambalajlanarak sevk edilinceye kadar donmuş muhafaza deposuna alınır. Şarküteri üretimi ön hazırlama, pişirme ve ambalajlama safhalarından oluşmaktadır. Ön hazırlama bölümünde ürün formülasyonlarına bağlı kalarak karışım haline getirilen hamur, dolum makinesinde otomatik olarak dolumu yapılıp pişirme arabalarına alınarak pişirme fırınında bilgisayar kontrolünde pişirilir. Dinlendirme odalarına alınan ürünler ambalajlanarak sevk edilmek üzere soğuk depolara alınır. Depo taze ve donmuş olmak üzere iki kısımdan oluşur ve ürün takibi ilk giren ilk çıkar prensibine göre bilgisayar ortamında yapılır. Depolara alınan ürünler yıkanarak dezenfekte edilmiş soğutuculu araçlarla bayilere sevk edilir.
Detaylı Bilgi İçin!

6 adet Erpiliç Baget
10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
3 adet patates
10 adet Brüksel lahanası
5 diş sarımsak
Zeytinyağı
Kekik
Pul biber
Karabiber
1 çay bardağı süt
 
 
Erpiliç Baget'leri süt, karabiber, tuz, pul biber, kekik ve zeytinyağına bulayın. Patatesler soyup, küp şeklinde doğrayın. Havucu da soyup, jülyen olacak şekilde dörde bölün. Diğer bütün sebzeleri de Erpiliç Bagetlerin bulunduğu kaba ekleyerek karıştırın. Oluşan karışımı fırın poşetine doldurun ve 40 dakika süreyle fırında pişirin.
Detaylı Bilgi İçin!

6 adet Erpiliç But Pirzola
1 çay kaşığı Kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 kase soya fasulyesi
2 adet havuç
Erpiliç But Pirzola'ları bir tencerede haşlayın. Diğer tarafta zeytinyağı ile baharatları karıştırın. Erpiliç But Pirzolaları da bu karışıma güzelce buladıktan sonra, 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Soya fasulyelerini sıcak suda 10 dakika bekletin. Havuçları rendeleyin. Zeytinyağı ve tuz ekleyerek harmanlayın. Karışımı, fırından çıkan ve servis tabağına aldığınız Erpiliç Put Pirzola'ları ile birlikte servise sunun.

Detaylı Bilgi İçin!

Yarım kg tavuk (haşlanmış eti)
4 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
kırmızı pul biber
nane
tuz
 
Tavuk Çorbası Tarifi'nin Yapılışı
Tenceremizin içerisine bir miktar sıvı yağ ekledikten sonra unu ilave edip 2 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra nane, salça ve pul biberi de ilave edip 2 dakika daha karıştırıyoruz. Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini, sarımsağını ve tuzunu ekliyoruz. Tavuk suyunu ve suyu da ekleyip kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun…
Detaylı Bilgi İçin!

Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. kurucusu olan Şerafettin Erbayram tarafından 1980 yılında kurulmuştur. İlk kuruluş kapasitesi 5 ton/saat fabrikadır. 1989 yılında kapasitesi 20 ton/saat olarak arttırılmış şekilde ayrı bir yerde inşa edilmiş ve halen burada üretimine devam etmektedir.

1990'lı yıllarda tavukçuluk sektöründeki gelişmeyle beraber entegre firmaların kendi yemlerini kendileri yapmaya başlamış olması nedeniyle, yem fabrikasına eşlik edebilecek yeni bir iş kolu seçimi yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Kurucumuz Şerafettin Erbayram bu dönemlerde dört yıllık yurt dışı etütleri sonrasında Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş çatısı altında 1995 yılında Bolca Hindiyi kurmuştur. Bolca Hindi'nin özelliği Türkiye'de Kaliforniya cinsi beyaz hindi üretimini gerçekleştiren ilk firma olmasıdır.

İlk etapta Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kuluçka ve kümesleri kiralık olarak kullanıldı. İşletme 1999 yılında Bolu'da yıllık kapasitesi 1.800.000 civciv olan kendi kuluçkahanesini kurdu. Bolca Hindi, zaman içerisinde kurumsallaşarak 2003 yılında TS EN ISO 9001:2000 belgesini, 2008 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini, 2011 yılında Helal Gıda Sertifikası, 2015 yılında İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını almıştır. Ayrıca, tüm ürün gruplarımız için Gıda Üretim Sertifikalarımız, Gıda Sicil Sertifikamız, TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgemiz, TSE imalata Yeterlilik Belgemiz bulunmaktadır. Devamlı artan kapasiteyle beraber Bolca Hindi, 2006 yılında ortalama 1.200 adet/saat kesim yapabilme kapasitesine sahip, Avrupa'nın dahi henüz kullanmaya başlamadığı teknoloji ile donatılmış yeni kesimhanesinde üretime devam etmektedir.

Bolca Hindi Türkiye'de ilk beyaz tüylü Kaliforniya cinsi hindi üretimi gerçekleştirmiş olması nedeniyle, sektörde haklı olarak önder ve lider olmanın gururunu yaşamaktadır.

Detaylı Bilgi İçin!

Kuluçkalık hindi yumurtalarımız Kanada ve Amerika'dan ithal edilmektedir. Yumurtalar, Orijin Belgesi ve Sağlık Sertifikası olan sürülerden, maksimum hijyen kuralları içinde üretilmiş olup, insan ve hayvan sağlığına dair herhangi bir olumsuzluk taşımamaktadır. Yumurtalardan, Bolu'da bulunan kuluçka merkezimizde 28 günlük inkübasyon süresi sonunda günlük hindi civcivi elde edilmektedir. Kuluçka merkezimizde üretim, uzman veteriner hekim ve ziraat mühendisleri kontrolü altında yapılmakta olup, her türlü hijyen kurallarına uyulmakta ve birinci kalite civciv üretimi yapılmaktadır. Günlük aşı, gaga kesimi ve cinsiyet ayrımı işlemlerinden sonra civcivler yine hijyen kuralları içinde kümeslere nakledilmektedir.

Detaylı Bilgi İçin!


Kuluçkada yumurtadan çıkartılan hindi civcivleri erkek dişi ayrımı yapılıp gagaları kesilip aşıları yapıldıktan sonra, modern donanımlı hindi için özel düzenlenmiş kapalı sistem kümeslere sevk edilir. Bir hafta süreyle özel ringlerde büyütülen Bolca Hindileri 6. haftaya geldiklerinde büyütme dönemlerini tamamlamış ve semirtme dönemine başlamış olurlar. Dişi hindiler 9 kg, erkek hindiler 16-17 kg canlı ağırlığa ulaştıklarında kesim için sevke hazır hale gelirler.Her hafta düzenli olarak işletmenin veteriner Hekimleri tarafından sağlıkları ve gelişmeleri sürekli kontrol edilen bolca hindiler, beslenme ve büyütme süresince Bolu Kalite Yem Sanayi’nin geniş yem bilgisiyle üretilmiş, sekiz değişik formüldeki hijyenik ve sağlıklı özel hindi yemleri ile beslenirler. Kümeslerdeki tüm yaşam süreci beslenmeleri ve aşı programları kısacası her aşama kayıt altına alınır ve bu sistem Tarım Bakanlığı yetkililerince kontrol edilir ve kesimine izin verilir. Geri izlenebilirlik de mümkün kılınmaktadır. Özel kafeslerde donatılan kamyonlarla hindiler modern Bolca Hindi kesimhanesine sevk edilirler.
Detaylı Bilgi İçin!

1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, uzun bir araştırmanın sonunda kurulmuştur. Beslenme alışkanlıklarının hızla değiştiği günümüz Türkiye'sinde hindi etinin yıl boyu mutfaklarımızda bulunmayışının eksikliği ilk kez Bolu Kalite Yem tarafından tespit edilmiş ve bu değerli besin kaynağının üretilmesine karar verilmiştir. Amerika ve Avrupa'da yapılan incelemelerde en uygun iklim ve doğal koşulların Bolu'da bulunduğu ve Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin kaliteli yemleriyle beslendiği takdirde 'Sağlıklı Pembe Lezzete" ulaşılabileceği sonucuna varılmıştır. Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin bir kuruluşudur.

Son 30 yıldır dünyada hindi eti ürünleri tüketimi hızla artmaktadır. Hindi etinin lezzetli oluşu, üstün besleyici özelliği, zengin yemek çeşidi ve en önemlisi de ekonomik oluşu insanların hindi etini tercih etmesinde en büyük etkendir. Türkiye'de de hindi eti tüketimi, BOLCA HİNDİ' nin öncülüğünde, 1995 ten bu yana önemli ölçüde artarken, Bolca Hindi sektör içinde lider firma konumundadır.

Bolca Hindi'nin saatte 1.200 adet kapasiteye sahip yeni modern kesimhanesi 2006 yılında devreye girmiş bulunmaktadır. Yeni tesis kesim bölümü, iç çıkarım, soğutma ve şoklama ünitelerinden oluşmaktadır. Bir üniteden diğerine otomatik transfer uygulanmakta soğutma esnasında her hindinin ayrı ayrı askılanması ile çapraz bulaşma önlenmektedir.

Karkas vücut sıcaklığı 40 0C derece'den 2 saat içerisinde 16 0C dereceye indirilmekte, deride en az miktarda su bulundurulmaktadır. Ayrıca bu yeni modern kesimhane'de Avrupa ve Amerika'da da çok yeni kullanılmaya başlanılan buharlı tüy yolma sistemi kullanılmakta hindinin su tutması en aza indirilmiş, çapraz bulaşma önlenmiştir. Yeni tesis her yönüyle Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak hazırlanmış projesi Almanya'da çizdirilmiştir.

Detaylı Bilgi İçin!

1979 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi, 37 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyenik yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır. 400 kadar yem fabrikasının bulunduğu Türkiye'de 50.000 ton/yıl üretimiyle ilk on kuruluş arasındadır. Bolu Kalite Yem'i büyük yapan en önemli özelliği de araştırma ve geliştirmeye verdiği önemlidir. Gıda konusunda bütün gelişmeler titizlikle takip edilir. Yurt içinde ve dışında yapılan incelemelerle daima güncel bilgilere ulaşılır. Ulusal ve uluslararası seminerler ve bilgi akışı takip edilir. Bolu Kalite Yem'in uzman veteriner hekimleri, ziraat ve gıda mühendisleri bu bilgileri laboratuar ve uygulama alanlarında test ederek Türkiye hayvancılığına ışık tutacak sonuçları elde ederler.

Detaylı Bilgi İçin!

  • Bolu Kalite Yem Sanayi, Kaliforniya cinsi beyaz tüylü Hindi'yi Türkiye'de üreten ilk kuruluştur.
  • Hindiler, Bolu Kalite Yem Sanayinin 37 yıllık yem tecrübesiyle yapmış olduğu, mısır, buğday, arpa ve soya gibi doğal ürünlerle karıştırılan vitamin ve minerallerden oluşan özel, kaliteli ve hijyenik yemlerle beslenmektedir.
  • Bolca Hindi sadece hindi eti üretimiyle meşgul olup bu konuda uzmanlaşmış bir üretim kadrosuna sahiptir.
  • Türk mutfağına hindi tabaklı Hindi etini ve lezzetini kazandıran ilk marka Bolca Hindi'dir.
  • Bolca Hindi Türk mutfak kültürüne uygundur, ekonomiktir. Kullanım alanı geniştir.
  • Bolca Hindi Lezzetlidir. Yumuşak olduğu için kolay sindirilir. Proteini yüksek olduğu için de çabuk pişer.
  • Bugün gelinen noktada marketten satın alınan hindi etinin geriye dönük izlenmesi damızlık sürülere kadar mümkündür.
  • Bolca Hindi üretim tesisi Avrupa'nın en son teknolojik makinelerine sahip olup üretimini ülkemizin en büyük ve modern kesimhanesinde gerçekleştirmektedir.
Detaylı Bilgi İçin!

Hindi eti üretim tesisimizde müşterilerimizin gereksinimlerini kusursuz bir şekilde karşılamak, kendimizi sürekli ölçmek iyileştirmek, kalite, gıda güvenliği ve çevre bilincinin tüm yasal gereklerini yerine getirmek için uluslararası işletim ve yönetim yaklaşımlarını benimseriz.

Tüm çalışanlarımızın ve tedarikçilerimizin katılımıyla yaptığımız işte her şeyden önce “kaliteye, gıda güvenliğine ve çevreye ” önem veririz.

Çağdaş dünya teknolojisi ile donatılmış ve çevreye saygılı tesislerimizle atıklarımızı en aza indirmek, yeniden değerlendirilmelerini, geri dönüşümlerini ya da uygun yöntemlerle uzaklaştırılmalarını sağlayarak ülke ekonomisine önemli bir değer katarız.

Ülke çapında oluşturduğumuz yaygın tanıtım ve dağıtım kanallarımız ve ürün çeşitliliğimizle müşterilerimizin her zaman yanında yer alır, gücümüzü bize duyulan güvenden alırız.

Verdiğimiz eğitimlerle çalışanlarımızın kalite, çevre ve gıda güvenliği konusunda bilgi ve becerilerini sürekli artırır, yaptıkları işle ve kurumlarıyla gurur duymalarını sağlarız.

Kurum kültürümüzün temelinde, dürüstlük, doğru liderlik, iletişim, yenilikçilik, gelişim, eğitim ve takım anlayışımız vardır.

Araştırmaya ve geliştirmeye önem verir, ulusal ve uluslararası kanatlı eti pazarında güvenle eş anlama gelen markamızla tüm paydaşlarımızın bizimle gurur duymasını sağlarız.

 

Kamil ERBAYRAM

Genel Müdür

Detaylı Bilgi İçin!

-Fırınınıza 160 C ye kadar ön ısıtma yapınız.

Eğer doldurulmuş hindi yapacaksanız en kolay yol; genişçe bir miktar tülbent bezini hindinin boşluğuna yerleştirmek, artan kısmı açıkta bırakmak, kaşıkla dolma içini yavaşça hindinin içerisine yerleştirerek, artan tülbent bezi ile paket yapmaktır. Çünkü dolma içi pişince yayılabilir.(Her 500 gr hindi için yarım ölçü yani 125 mi dolma içi uygundur. Kızarttıktan sonra tülbenti hızlı bir hareketle çekerek hindinin içerisinden çıkarın)

Göğüs kısmı üst kısma gelecek şekilde kızartma tavasına yerleştirin.

Et termometresini hindinin en derin noktasına gelecek şekilde hindinin içersine daldırın, fakat kemiğe değmemesine dikkat edin.

Üzerini örtmeden kızartın, ya da gevşekçe bir folyo ile kaplayarak kızartın. Eğer üzerine eritilmiş yağ dökmeyi tercih ederseniz fırını açma kapama sayınızı sınırlandırmalısınız.( 1 saatte 1 kez yeterlidir.) Doldurulmamış hindi için et termometreniz 77 C yi gösterdiğinde, doldurulmuş hindi için termometreniz 82 C'yi gösterdiğinde ve et suyunu düzgünce saldığında hindi pişmiş demektir.

Aşağıdaki tabloya bakarak ağırlıklarına göre yaklaşık pişme sürelerini görebilirsiniz.

Pişme tamamlandığında hindiyi alabilirsiniz 15-20 dakika suyunu çekmesi için bekletebilirsiniz.

**** Pişme süresi çeşitli parametrelere bağlıdır. Hindinin fırına giriş sıcaklığına, fırının termostatının tam doğruluğuna, kızartma sırasında fırın kapağının kaç kez açıldığına, hindinin büyüklüğü ile fırın büyüklüğü arasındaki ilişkiye vb.

Ağırlık

Kızartma süresi Doldurulmuş

160 C Doldurulmamış

Barbekü süresi Orta ısı Doldurulmamış

3,0-3,5

3:00-3:15

2:30---2:45

1:00-1:45

3,5---4,5

3:15---3:30

2:45-3:00

1:15-2:00

4,5-5,5

3:30---3:45

3:00-3:15

1:30-2:15

5,5-7

3:45-4:00

3:15---3:30

2:00---2:45

7---1O

4:00-4:30

3:30---4:00

2:30---3:30

Bolca Hindi ürünleri kesinlikle İslami usullere göre üretilmektedir. Söz konusu belgeyi aşağıdaki gibidir.

Satın almış olduğunuz hindi etini daha yumuşak ve lezzetli hale getirmek için bizim tavsiye ettiğimiz marinasyon şekliyle marine etmenizi öneririz. Bizim önerimiz şu şekildedir:

3 ADIMDA BOLCA LEZZET

  1. Bir kabın içersinde uygun miktarda sıvı yağ, birkaç damla limon suyu,bir miktar yoğurt (1/2 Kg et için bir tatlı kaşığı) veya eti kaplayacak kadar süt, yarım çay kaşığı şeker ve özel Bolca Hindi baharatını iyice karıştırınız.
  2. Hazırlamış olduğunuz karışımı etin üzerine ilave ediniz ve her tarafıyla teması sağlayınız.
  3. En az 15 dakika bekletiniz

Et ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar: Ambalajlı ve markalı ürünler tercih edilmelidir. Etiket bilgilerinde ürünün Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izni olmalıdır. Son tüketim tarihi belirtilmiş olmalıdır.

Ambalaj bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. Satış koşulları hijyenik olmalıdır. Satışta muhafaza koşulları sağlanmış olmalıdır. (taze 0-2 OCg, şok dondurulmuş - 18 OCg olmalıdır.) Piliç ve diğer et ürünlerini alışverişinizin sonunda yapmalısınız ve mümkün olduğu kadar kısa süre içeresinde buzdolabınıza ulaştırmalısınız.

Hindi etinin kendine özgün üstünlükleri son derece fazladır. Sadece lezzetli değil aynı zamanda en sağlıklı ettir.

Kolesterol oranı çok düşüktür, protein değeri yüksektir, aminoasitleri dengelidir. Yağ miktarı az dolayısıyla kalorisi düşüktür. Ete lezzet veren az miktardaki yağ ise büyük oranda doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.

Hazmı kolaydır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Kalp, Damar, Böbrek ve Gözlerimizin de dostudur.

Hindi eti Türk mutfak kültürüne çok uygundur. Ekonomiktir. Az yağlı, düşük kolestrollü olması yanında kalorisi azdır. Yahni, tas kebabı gibi sulu yemeklerde, külbastı, köfte ve burger yapımında, ayrıca sebzeli tencere yemeklerinde kıyma olarak kullanılmaktadır. Şarküteri sanayisinin en lezzetli ve en nefis ürünleri, fümeler, jambonlar, v.s için hindi eti rakipsizdir.

Mutfaklarınızda kırmızı eti kullandığınız her yerde hindi etini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mutfak ve et sanayisindeki çok yönlülüğü yanında insanları tüketime yönlendiren ana hususlardan biri de hindi etinin sağlıklı oluşudur. Proteini yüksektir. Aminoasitleri dengelidir. Hazmı kolaydır. Hindi etinin bu avantajları Bolca Hindi'nin ayrılmaz bir parçasıdır.

1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi'nin bir kuruluşudur. 1980 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi 26 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyen yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır.

Hindilerin Beslenmesi için dengeli bir yemle beslenmesi gerekmektedir.

"Dengeli bir yem, besi değerleri uyumlu ve enerji / protein dengesi kurulmuş yem, vitamin ve mineralce zenginleştirilmiş yem, Aflatoksin ve Patojen etkenlerden ari, doğal hammaddelerden üretilen yemdir. Bolu Kalite Yem bu 3 maddeyide eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

Bolca Hindileri Bolu Kalite Yem' in yüksek proteinli ve dengeli amino asit içeren yemleriyle beslenir. Bolu'nun orman köylerinde bulunan geliştirme ve semirtme kümeslerine alınan hindi palazları mısır, buğday, soya gibi besinlerden oluşan Bolu Kalite Yemin hazırladığı hijyenik yemlerle beslenirler. Bolu'nun temiz havası ve yeşil doğasında geliştirilen Bolca Hindileri bu yemlerle beraber hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetler oluşturmaktadır.

Satın almış herhangi Bolca Hindi ürünü etiket üzerindeki parti seri numarası sayesinde, tüm kesim bilgilerine, tüm kümes bilgilerine, tüm kuluçka bilgilerine ve tüm damızlık bilgilerine ulaşmak mümkündür. Bunu için ücretsiz müşteri hattımız

O 800 344 1414 no lu telefonu aramanız yeterli olacaktır.

Bütün bir hindiyi folyo tepsi içinde ızgarada pişirebilirsiniz. 5,50 - 6,50 Kg ağırlığındaki bir hindiyi folyo tepsiye koyun, 2 litre su ekleyin ve alüminyum folyo ile sarın. Yaklaşık 2 buçuk saat direkt olmayan orta ateşte pişirin.

Eğer hindinizi hızlı pişirmek konusunda aceleniz varsa, hindiyi bütün olarak değil de parçalanmış olarak pişirin. Kalça kısımlarını kesip göğüs kısmını ortadan bölün. Kenarları olan bir tepside derili kısımları üste gelecek şekilde, but ve kanat kısımları 82˚C dereceye ulaşana kadar pişirin. Parçalar sadece çabuk pişmekle kalmayacak, size göğüs eti pişer pişmez alıp sunma imkânı da verecektir.

Bu sizin tercihinizdir. Fakat bazı insanlar hindinin göğsü aşağı gelecek şekilde pişirilmesine taraftardırlar. Bu pozisyonda hindinin suyu süzülecek ve göğüs kısmını daha lezzetli yapacaktır. Fakat hindiyi masada parçalamak istiyorsanız geleneksel metot görünüm konusunda daha iyi sonuç verecektir.

Tepsiye sığsın diye hindinizi asla sıkıştırmayın. Eğer tepsinin kenarlarına sıkışırsa daha yavaş pişecektir. Bunun yerine kenarları 5 cm yüksekliğinde bir tepsi seçip üzerine ızgara yerleştirip hindiyi ızgara üzerine koyarsanız, hindi etrafında sıcak hava sirkülâsyonu daha iyi olacaktır.

Hindiyi alabilecek kadar büyük fırın poşetleri genellikle 11,00 Kg ağırlığındaki hindilere kadar alabilir. Kullanmak için hindi üreticisinin tavsiyelerini takip edin. Bu tavsiyeler genellikle poşetin içine biraz un serpiştirip hindiyi sonra koymayı içermektedir. Fırın poşetinin içinde pişen hindiler genellikle açıkta pişenlerden daha hızı pişmektedir.

Eğer hindinize iliştirilmiş bir termometre varsa, olması gereken sıcaklığa ulaştığında ortaya çıkacaktır. Fakat et termometresi kullanmak daha güvenlidir ve etin farklı yerlerinde kullanılması gerekmektedir. Eğer sıcaklığı anlık gösteren bir termometre kullanıyorsanız hindi ile beraber fırında durması uygun değildir.

Hayır. Hindiyi parça parça pişirip daha sonra tüketmek güvenli değildir. Hindiyi pişirip, parçalayıp, buzdolabına koymak ve daha sonra tekrar ısıtmak tavsiye edilen bir yoldur.

Hindinizi bir gün önceden pişirirseniz, piştikten sonra 20 dakika dinlendirip parçalayın. Hindi parçalarını derin olmayan pişirme tepsilerine koyun (daha çabuk soğuması için). 1½ kâse tepsiye sızan hindi suyu ya da yarım çay bardağı su ile karıştırılmış düşük sodyumlu tavuk suyu, ya da elma suyunu karıştırın. Hindi parçalarının üzerine dökün, üzerini kapatıp hemen buzdolabına kaldırın. Servis yapmak istediğinizde, 160˚C derecede ısıtılmış fırında etlerin iç sıcaklığı 72˚C dereceye gelene kadar ısıtın.

Detaylı Bilgi İçin!

Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır. Erpiliç olarak; tavuk, piliç, toptan, toptan tavuk, toptan piliç, piliç pane, piliç nuget, piliç kroket, bütün piliç, piliç salam, Kadınbudu Köfte, dondurulmuş piliç, Göynük Köfte, büfe vb. ürünlerimizle  Erpiliç Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.

Detaylı Bilgi İçin!

Bolu Kalite Yem Sanayi, Kaliforniya cinsi beyaz tüylü Hindi'yi Türkiye'de üreten ilk kuruluştur. Hindiler, Bolu Kalite Yem Sanayinin 1980'den günümüze yem tecrübesiyle yapmış olduğu, mısır, buğday, arpa ve soya gibi doğal ürünlerle karıştırılan vitamin ve minerallerden oluşan özel, kaliteli ve hijyenik yemlerle beslenmektedir. Hindi, tam hindi, İstanbul bayii, hindi toptan, hindi perakende, bolca, hindi toptan, hindi göğüs eti, hindi göğüsü, toptan hindi göğüsü, dondurulmuş hindi göğsü, İstanbul hindi, toptan hindi, but, hindi but, toptan hindi budu, hindi butu, hindi kanat, toptan hindi kanadı, hindi kanatı, taşlık, ciğer, yürek, hindi sakatat, bolca sakatat, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner, yaprak döner, göğüs döner, but döner, toptan döner, istanbul bolca döner Bolca Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.

Detaylı Bilgi İçin!

Hakiki lezzetin en büyük sırrı Namet Çiftliği’nin taze etlerinde. Maharetli ustalarımız, özel baharatları, Namet Çiftliği’nin en taze etleriyle birleştirirler. Her malzemeyi gidip memleketinden alırlar. En sağlıklı ortamlarda, hijyenik tesislerde üretilirler. Çiftlikten çatala kadar sağlıklı, güvenli ve lezzetli. Kırmızı et, toptan et, dana eti, kuzu eti, dondurulmuş et, şarküteri, dondurulmuş döner, istanbul toptan et, marmara bölgesi toptan et, toptan şarküteri Namet Türkiye Ana Bayisi olarak hizmet vermekteyiz.

Detaylı Bilgi İçin!

Çiftlikten Çatala Hakiki Lezzet: Namet

Vazgeçilmez lezzet…
 

Türkiye’nin lider et üreticisi Namet, 4 nesildir, kuşaktan kuşağa Namet Hakiki Lezzetlerini tüketicileriyle buluşturmaya devam ediyor.
 

Doğal, sağlıklı ve güvenilir ürünleriyle yıllardır zirvede bulunan Namet, hijyene, teknolojiye ve lezzete verdiği önem sayesinde, şarküteriden taze ete, ileri işlenmiş ürünlerden dondurulmuş ürünlere kadar 150’yi aşkın çeşidiyle tüketicinin her zaman ilk tercihleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin en ileri üretim tesisinde, insan sağlığını ve kaliteyi her şeyin üstünde tutan iş anlayışı ile Namet daha iyisini üretmek için kendisiyle yarışıyor.


Nesillerdir büyüyen deneyim ve uzmanlık…
 

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında, en hızlı büyüyen kuruluş olan Namet, 2014’te Maret’i de aynı çatı altında birleştirerek, Türkiye’nin lider et üreticisi oldu. Kayar ailesinin, tutkuyla yürüttüğü ve öncü bir vizyonla şekillendirdiği profesyonel yönetim sayesinde Namet, etin her alanında lider olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.


İlklerin yaratıcısı…
 

Pastırma, sucuk, kavurma, salam, jambon, sosis füme, rozbif gibi ürün grupları sunan Namet; çemensiz pastırma, vakumlu paketli pastırma gibi ilkleri de şarküteri grubuna kazandırdı. Sektöre bu konuda öncülük eden Namet, günlük hayatı kolaylaştıracak yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor.


Misyon Vizyon

Misyonumuz
 

Teknolojinin sunduğu olanaklarla, hijyenik koşullarda, Türk damak tadına uygun, doyulmaz lezzette ürünleri tüketicilerle buluşturan, kaliteli, lezzetli ve sağlıklı et ürünlerini güvenerek tüketme alışkanlığı yaratan vazgeçilmez bir marka olmak…


Vizyonumuz
 

Hizmet kalitemizi daha da yükseltmek için tüketicilerini dinleyip, onların düşünce ve önerilerini dikkate alan, et ürünleri sektöründe tedarik zincirindeki şirketleri kendi yüksek standartlarına getirerek birlikte büyümeyi hedefleyen, çalışanlarına bu sistemin önemli birer halkası olduğunu hissettirerek verimliliği sürekli artıran ve sektörün büyüyüp gelişmesine öncülük eden, yalnızca ulusal değil uluslararası lider bir gıda şirketi olmak…


Ana İlkemiz
 

Ali Kayar’ın dediği gibi… “Çocuğuma yedirmeyeceğim ürünü üretmem!”. Ürettiğimiz her ürünün arkasındayız.

Değerlerimiz
 

Doğal kaynakları israf etmeden, gıda güvenliğini sağlayan kurallar içerisinde üretim yaparak insan sağlığını korumak.
Ahlaki kurallara ve kanunlara saygılı olmak.
Çevre ve doğaya gereken özeni göstererek üretim yapmak.
Tüketicilerin et ürünleriyle ilgili doğru bilgilendirilmesine önem vermek, onların ihtiyaçlarına göre Türk damak tadına uygun, yüksek kalitede ve farklı lezzetlerde, güvenle tüketilebilecek yeni ürünler üretmek.
Çalışanlarına verdiği değerle motivasyonu yüksek tutarak verimliliği artırmak.
Teknolojinin de önüne geçerek, AR-GE çalışmalarıyla kaliteyi yükseltmek.

Detaylı Bilgi İçin!

2013 yılından bu yana Namet bünyesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi, 740 bin m2'lik açık alan üzerine kuruludur. Besi çiftliğinin bulundurabilirlik kapasitesi 25 bin, yıllık yetiştirme kapasitesi 50 bin büyükbaş havyandır. Ayrıca tesis bünyesinde yeter uzaklıkta 2 bin 200 baş kapasiteli karantina işletmesi mevcuttur. Tesisin kesimhanesi ise, günde 2 bin 500 adet küçükbaş ve 350 adet büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahiptir. Türkiye'nin sayılı besi çiftliklerinden biri olan tesis, Namet ürünlerinin lezzet kaynağıdır.

Namet Çiftliği'nde Hayat

Namet Çiftliği'nde hakiki lezzetin serüveni yemyeşil bir alanda başlar. Ustalıkla şekillenir, her adımda özenle sizler için hazırlanır. Alanında uzman mühendisler, veterinerler ve çalışanlar sayesinde her adım planlı ve programlı olarak sürdürülmekte, en son teknolojiler kullanılarak ve geleneksel kurallara uygun şekilde Namet’in Hakiki Lezzetleri, Çiftlikten Çatala sizlere ulaştırılmaktadır.


Dünyada ve ülkemizde bulunan hayvan ırklarının et kalitesi en yüksek düzeyde olanlar Namet Çiftliği'nde yetiştirilmektedir. Namet'in Ziraat Mühendisleri, besiye alınan hayvanların yemlerini %100 doğal bir şekilde hazırlar. Hayvanlar uzman veterinerler tarafından kontrol altında tutulur. Her gün binlerce taze et, özel dezenfektanlar ile yıkanan frigofirik araçlara yüklenerek, üretim tesislerine doğru yola çıkar.

Çiftlikte Yetişen Irklar Dünyada Yetişen Irklar

Hayvanların Beslenmesi

Besi, hayvanlarda kaliteyi, lezzeti ve verimi artırmak için özel olarak uygulanan bir beslenme programıdır. Namet Çiftliği'nde açık besi uygulanmaktadır. Bu beslenme yöntemi sayesinde hayvanlar doğal ortamlarında beslenmeyi gerçekleştirirken, sofralarınıza en doğal, en leziz et ürünlerinin ulaştırılması sağlanmaktadır. Beside amaç; verimlilik kadar, lezzetli bir ete sahip olmaktır. Besi için en uygun mevsim sonbahardır.

İyi beslenen hayvanlarda yağlar, kas lifleri arasında birikir ve etin daha lezzetli olmasını sağlar. Etin kendine özgü lezzeti ve aroması da yağlardan kaynaklanır. Namet Çiftliği'nde yemler, Ziraat Mühendisleri tarafından besleyici, sağlıklı, yüzde yüz doğal şekilde hazırlanır.

Detaylı Bilgi İçin!

Kesim
 

Namet'te kesim, uzman eğitimli kasaplar tarafından yarım askıda yapılır. Et kesildikten sonra 24 saat dinlendirilir. Kesim noktalarında kontrol amaçlı veteriner hekim, gıda mühendisi ve gıda teknologlarında oluşan ekip bulunur.

 

Kaliteli ete sahip olmak için, kesim öncesi hayvanların stres altında olmamaları gerekir. Nakliye, kesimden önce hayvanları etkileyen başlıca sebepler arasında gelir. Nakliyenin uzun olması, nakliye esnasındaki hava koşulları, yabancı hayvanların birbirine karışması, aç kalma gibi sebepler stres ve korku yaratan durumlardır. Kesim yerlerinde hayvanın önünde su bulundurulması, işçilerin davranışları ve kesimden önce en az 5 saat dinlendirilmesi, etin her konuda (rengi, dokusu, yumuşaklığı) kaliteli olması açısından fayda sağlayacaktır. Namet Çiftliği'nde kesim öncesi ve sonrası tüm kurallara uyularak kesim yapılmaktadır. Böylece uzmanlar tarafından kesilen hayvanların etinin lezzeti korumaktadır.


Soğutma
 

Karkasın kesildikten sonra ısısı 37°'dir. 10°-12°'de, 37°'den 25°'ye dereceye düşmesi için beklenir. Daha sonra 0°'de yarım karkas depolarında ön soğutmaya alınır. Etin işleme aşaması ve etin parçalanması için sıcaklığın düşmesi gerekir ve 24 saat içinde sıcaklığın 2-4°'ye düşmesi beklenir.

 

Namet, ileri teknoloji kullandığı soğutma sistemi sayesinde aynı zamanda yüksek derecede hijyen de sağlamaktadır. Kesim sonrasında etin dinlendirilme, işleme, parçalama, nakliye ve satışına kadar soğuk zinciri kırmadan hareket etmektedir.

 

Soğuk hava depolarının temizliğinden, nakliye için kullanılan araçların iç ve dış bölümlerinin temizliğine kadar tüm hijyen şartlarını yerine getirmektedir. Namet, soğutmanın her aşamasında, uzman kadrosuyla birlikte büyük bir titizlikle çalışarak, etin lezzetine lezzet katmaktadır.

 

Soğutma odaları ve nakliye araçları otomatik olarak bilgisayar sistemleri tarafından anlık izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır.


Hijyen
 

Namet için hijyen, en önemli unsurların başında gelir ve bu sebepten üretim tesisleri en hijyenik koşullara uygun şekilde inşa edilmiştir. Duvarlar, tavan, soğutma fanları, su boruları ve elektrik kabloları paslanmaz materyaller kullanılarak yapılmıştır. Her gün mesai bitiminde üretim bölümü konusunda uzman, uluslararası temizlik firması tarafından temizlenmekte, her hafta da üretimden ve ekipmanlardan numuneler alınıp kontrol edilmektedir.


Hepa filtrelerden süzülen hava içeri gelerek steril bir ortam oluşturmaktadır. Personel eğitimine önem veren Namet, personeline işe başlarken eğitim vermekte ve her sene hijyen eğitimini tekrarlamaktadır. Personel tesise girerken ilk aşamada sıcak su ve sabunla ellerini yıkar, kurutma havlularıyla ellerini kurutur.

 

İkinci aşamada ise, 6 metrelik tamamen kapalı dezenfeksiyon ünitesinde, çizme yıkama ve el dezenfeksiyon sistemi vardır. Ayakkabılar fırçalama sistemiyle dezenfekte edilerek, eller çift noktalı turnikeye sokularak dezenfeksiyonu yapılır. Bu işlemlerin sonunda turnike otomatik açılır ve imalata başlanır.

 

Çalışanların ellerinden numune alınarak mikrobiyolojik kontroller yapılır. Çalışanlar parçalama aşamasında çelik yelekler, çelik eldivenler, gıdaya uygun ayakkabılar kullanmaktadır.


Namet, hijyen konusunda son teknolojiyi kullanarak her aşamada lezzetini muhafaza etmektedir. Kesim sonrasında etin dinlendirilme, işleme, parçalama, nakliye ve satışına kadar soğuk zinciri kırmadan, hijyenik koşullara dikkat edilerek ürünler tüketicilere ulaştırılmaktadır.


Ambalajlama
 

Üretim için hazırlanan Ürünler e2 kasalarla paketleme ya da imalata yönlendirilir. Bu kasalar ulusal standartlara uygun yıkanabilir kasalardır. Paketleme aşamasında, şirink sistemine uygun torbalara etler doldurulur, vakumlanır, pastörizasyon yapılır, kurutulur, paketlenir, kolilenir ve 0 derecede sevkiyata hazırlanır. İmalatta kullanılacak etler taze veya şoklu, şok ünitelerine -40'lara yönlendirilerek şoklanır ve ertesi gün kullanıma hazır şekilde muhafaza edilir.

Detaylı Bilgi İçin!

Mükemmel Üretim ile Hakiki Lezzetler…
Namet Çayırova Entegre Et ve Et Ürünleri Tesisi
En son teknolojilerle donatılan Namet Çayırova Tesisi, 2010 yılı itibarıyla üretime başladı. 34.600 m² kapalı alana sahip bu dev tesis, şarküteri, taze et, ileri işlenmiş ürün, donuk köfte ve burger üretimi gerçekleştirmektedir.

Lezzet dünyasının teknoloji üssü olarak gösterilen tesis, her açıdan Avrupa ve dünya standartlarına uygundur.

Et Sanatları Merkezi: Kırmızı Et Parçalama Hattı

Namet Çayırova Tesisleri’nde üretim, kırmızı et parçalama hattında başlar. Sağlık ve kalite için burada ve tüm üretim alanlarında sıcaklık sürekli +8 °C’dir. Şanlıurfa’daki kombinada hijyenik koşullarda kesilen karkas etler, frigorifik araçlarla, soğuk zincir kırılmadan Namet Çayırova Tesisi’ne gelir. Mal kabul alanında indirilen karkas etler, veteriner hekim ve geriye dönük izlenebilirlik* kontrollerinden sonra 0 °C soğuk hava depolarında dinlendirilir ve parçalama hattına girmek için sırasını bekler.

*Geriye dönük izlenebilirlik kriterleri:

Menşei şehadetnamesi: Üreticiden alınan hayvanın kanıtlı köken bilgisi

Barkodlama: Hayvanın kombina kimliği

Parti No: Ürün günlük üretim bilgisi

Parçalama hattına getirilen etler, burada kırmızı et ustaları tarafından işlenir. Profesyonel kasaplar tarafından parçalanan etler, cinslerine göre ayrıştırılır. Mükemmel hijyen için mikrobiyolojik kirlenmelere karşı, hat içindeki yürüyen bantlar ultraviyole ışınlarla kontrol altında tutulur.

Parçalama hattından sonra etler, taze et, ileri işlenmiş ürün, şarküteri ve dondurulmuş ürün hatlarına dağıtılır.

Etin en taze hali: Namet Taze Et Hattı

Parçalama hattından çıkan etlerin bir kısmı taze et hattına gelir ve vakumlanarak sevkiyata hazırlanır.

Bir kısmı da kıyma, kuşbaşı, köfte ve diğer çeşitlere dönüştürülür. Otomatik olarak tartılır ve M.A.P. (Modified Atmosphere Packaging) teknolojisi ile paketlenir. MAP teknolojisi, içerisine hiçbir kimyasal eklenmeden etlerin ilk günkü tazeliğini korunmasını sağlar. 

Mutfaklara kolaylık: İleri İşlenmiş Ürünler Hattı

Namet, teknoloji ve kaliteye olduğu kadar ürün kategorileri yaratmaya da önem vermektedir. Namet’in yenilikçi yönünün bir göstergesi olan ileri işlenmiş ürün hattı, döner başta olmak üzere Türk mutfağının beğenilen lezzetlerini hazırlar. Ar-Ge biriminin yaptığı çalışmalarla zenginleşmekte olan bu kategorinin ürünleri, uzman aşçılar tarafından hijyenik koşullarda pişirilir. El değmeden paketlenir ve tüm tazeliğiyle tüketiciye ulaştırılır.

Doyulmaz lezzetlerin doğduğu yer: Namet Şarküteri Hattı

Üstün teknolojiyle Türk damak tadını birleştiren Namet, tüm ürünlerinde aynı standardı oluşturarak mükemmel lezzeti yakalar. Sucuk, salam, jambon, sosisler için hazırlanan etler, kıyılırken sinirlerinden ayıklanır. En üstün kaliteye ulaşmak için doğrudan bilgi işlem departmanına bağlı, bilgisayar kontrollü standardizasyon makinesi ile yağ, su, protein analizleri yapılır. Ürünlerin dolum aşamasında, deneyimli personel, tüm uzmanlığını gösterir. Hijyenden ödün vermeden tam otomatik makinelerle doldurulan salam, sosis, jambon ve sucuklar, ürününe göre pişirme ve fermentasyon aşamasına hazırdır. 

Doldurulan ürünler, daha sonra bilgisayar kontrollü fırınlarda pişirilir, duşlanır ve ön soğutma odalarına alınır. Füme ürünler özel ardıç talaşı ile birlikte tütsüleme fırınında, kavurmalar çift cidarlı buhar ısıtmalı kazanlarda, jambonlar ise haşlama kazanlarında pişirilir.

Fermente sucuk hattında ise hazırlanan ürünler, özel fermentasyon odalarında olgunlaştırılır ve sonrasında klimatik odalarda (kontrollü hijyenik ortamda sıcaklık, nem ve hava sirkülasyonu) dinlendirilir.

Geleneksel Türk mutfağının en seçkin lezzeti olan pastırma ise yine en iyi etlerden, özenle, hijyenik koşullar altında geleneksel üretim prosedürleri doğrultusunda üretilir.

Namet, şarküteri ürünlerinin dilimleme ve paketlemesini el değmeden gerçekleştirir. Bu üstünlüğü ile Namet, hijyen ve kalite açısından sektörde fark yaratmaktadır.

-40 °C’den gelen lezzet: Dondurulmuş Ürünler Hattı

Dondurulmuş ürünler hattında Namet Türk damak tadına uygun köfte çeşitleri ve burger köfteleri üretmektedir. Otomatik formlama makinelerinde değişik tiplerde hazırlanabilen köfteler, lezzet ve tazeliği maksimum seviyede tutmak için -40 °C'de birkaç dakika içinde dondurulur. Anında paketlenir ve soğuk hava depolarında saklanır.

Detaylı Bilgi İçin!

Dünyanın en ileri standartlarına uygun üretim…

Namet Çayırova Fabrikası ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, IFS V6, BRC V6, FSSC 22000 kalite ve gıda güvenliği sistemi belgeleri ile TSE ürün ve hizmet yeterlilik belgelerine sahiptir. Tesisin üretim proseslerinde bu standartlar uygulanmaktadır.

Namet’in ayrıca Türk Standardları Enstitüsü’nden onaylı Helal Gıda Sertifikası bulunmaktadır.

Lezzete bilimsel bakış: Kalite Kontrol Laboratuarları

Bugüne kadar bir çok tüketici ödülüyle onurlandırılan Namet, en yüksek standartlara ulaşmak için, tüm ürün hazırlama proseslerini, ürünlerini ve hammaddelerini en sıkı kalite kontrollerinden geçirir.

Geriye dönük izlenirlik sistemi ile yardımcı malzeme, ana ham madde, girişten çıkışa kadar bilgisayar sistemleri işe otomatik olarak ve anlık izlenmektedir. Üretilen ürünler, üretim alanından bağımsız laboratuarlarda yapılan mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerle kontrol edilir. Namet, düzenli personel eğitimleri ile iş gücü kalitesini sürekli geliştirmektedir.

Detaylı Bilgi İçin!

Tüketicilere en kaliteli ürünleri sunarak dünyanın sayılı piliç üreticileri arasına girmeyi hedefleyen Erpiliç, 1969 yılında 200 civcivle başladığı üretim sürecine, 1991 ve 1994 yılları arasında Er Civciv Şirketi kurarak devam ettirmiştir. Daha sonra 1995 yılında ERYEM SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. adı altında yem fabrikasını kurarak entegrasyonun ilk adımları atılmıştır. Şu anda 2300 çalışan, 1300 üreticisi ve 70 bayisi ile faaliyetine devam etmektedir.

2007 yılında %16 büyüme gerçekleştiren Erpiliç 2008 yılında da saatte 16.000 gün / 240.000 adet kesim kapasiteli kesimhaneye yeni makine yatırımları yaparak saatte 22.000 gün / 330.000 adet kesim kapasitesine ulaşmıştır. Ayrıca ileri işleme bölümünü şarküteri ve hazır gıda olarak ikiye ayırmış, takım çalışmaları yaparak kendine özgü yeni ürünler geliştirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadır.

Üretim tesislerimiz HACCP Gıda Güvenliği belgesine sahiptir. Ayrıca ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, ISO 22000- 2005 Gıda Güvenliği Sistemi Belgesi, TSE Standartlarına uygunluk belgelerine ve İhracat Ön İzin belgelerine sahiptir.

Yeni ürünler geliştirmeye büyük önem veren, pazarını genişletme ve geliştirme doğrultusunda piliç pane, piliç nuget, piliç kroket hazır mutfak ürünleri ile marketlerde yerini almıştır. Bu tesiste şirket prensibi olarak en yüksek teknoloji kullanılmıştır.

Tüketicisinin sağlıklı ve dengeli besleme arzusunda olan "ERPİLİÇ" tesislerinde, hijyenik ve islami kurallara uygun kesim yapılmakta olup ürünleri bütün piliç, parça ürünler, şarküteri ürünleri, tabaklı ürünler, sakatatlar ve işlenmiş ürünler olarak gruplandırılmıştır.

Sürekli teknolojiye ve insana yatırım yaparak kalite anlayışından vazgeçmeyen Erpiliç istikrarlı büyüme trendinde pazar payını büyüterek yoluna devam etmektedir.
 

Detaylı Bilgi İçin!

KATEGORİLER

Kar Gıda; ERPİLİÇ | BOLCA Hindi | NAMET ürünleri satış ve dağıtım Ana Bayisi olarak hizmetinizdedir. | Piliç, Piliç sektörü, Tavuk, Tavukçuluk, Tavuk sektörü, Kuru Yolum, Helal gıda, Helal gıda sertifikası, Helal piliç, Helal tavuk, hindi, kanat, hindi ürünleri, toptan, bayi, ana bayi, bolca hindi, namet, eti, helal et
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç bütün tavuk toptan ve perakende satış hizmeti. | tam piliç, tavuk, toptan tavuk, tam piliç, dondurulmuş piliç, İstanbul, toptan, erpiliç ana bayi
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç sakatat toptan ve perakende satış hizmeti. | erpiliç, taşlık, ciğer, yürek, piliç, tavuk, istanbul
Detaylı Bilgi İçin!

Erpiliç Soslu tavuk ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | soslu tavuk, soslu piliç, döner, soslu, kanat, but,
Detaylı Bilgi İçin!


Bolca Hindi; Göğüs Eti Ürünlerimiz | hindi göğüs eti, hindi göğüsü, toptan hindi göğüsü, dondurulmuş hindi göğsü, İstanbul hindi, toptan hindi
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca bütün ve yarım hindi ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | toptan bütün hindi, toptan yarım hindi, bütün hindi, bolca bütün hindi
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca hindi kanat ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | hindi kanat, kanat, toptan hindi kanadı, hindi kanatı
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca sakatat toptan ve perakende satış hizmeti. | Bolca, taşlık, ciğer, yürek, hindi, istanbul, hindi sakatat, bolca sakatat
Detaylı Bilgi İçin!


Bolca hindi ve hindi ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | hindi, tam hindi, İstanbul bayii, hindi toptan, hindi perakende, hindi toptan
Detaylı Bilgi İçin!

Namet Şarküteri Ürünleri! Masalarınızı donatacak muhteşem lezzetler | kırmızı et, toptan et, dana eti, kuzu eti, dondurulmuş et, şarküteri, dondurulmuş döner, istanbul toptan et, marmara bölgesi toptan et, toptan şarküteri
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca Hindi Mutfağından Salata, ızgara, börek, yemek, güveç vb. çeşitleri tarifleri | But, Göğüs, İleri İşlenmiş, Kıyma, Sakatat, Bütün Hindi, Kanat, hindi tarifi, hindi pişirme, hindi yemek tarifleri
Detaylı Bilgi İçin!