Site İçi Arama: "bolca_hindi"

Site içerisinde arama sonucu 11 sonuç bulundu.

İÇERİK

Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş. kurucusu olan Şerafettin Erbayram tarafından 1980 yılında kurulmuştur. İlk kuruluş kapasitesi 5 ton/saat fabrikadır. 1989 yılında kapasitesi 20 ton/saat olarak arttırılmış şekilde ayrı bir yerde inşa edilmiş ve halen burada üretimine devam etmektedir.

1990'lı yıllarda tavukçuluk sektöründeki gelişmeyle beraber entegre firmaların kendi yemlerini kendileri yapmaya başlamış olması nedeniyle, yem fabrikasına eşlik edebilecek yeni bir iş kolu seçimi yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Kurucumuz Şerafettin Erbayram bu dönemlerde dört yıllık yurt dışı etütleri sonrasında Bolu Kalite Yem Sanayi A.Ş çatısı altında 1995 yılında Bolca Hindiyi kurmuştur. Bolca Hindi'nin özelliği Türkiye'de Kaliforniya cinsi beyaz hindi üretimini gerçekleştiren ilk firma olmasıdır.

İlk etapta Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kuluçka ve kümesleri kiralık olarak kullanıldı. İşletme 1999 yılında Bolu'da yıllık kapasitesi 1.800.000 civciv olan kendi kuluçkahanesini kurdu. Bolca Hindi, zaman içerisinde kurumsallaşarak 2003 yılında TS EN ISO 9001:2000 belgesini, 2008 yılında TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerini, 2011 yılında Helal Gıda Sertifikası, 2015 yılında İyi Tarım Uygulamaları sertifikalarını almıştır. Ayrıca, tüm ürün gruplarımız için Gıda Üretim Sertifikalarımız, Gıda Sicil Sertifikamız, TSE Türk Standartlarına Uygunluk Belgemiz, TSE imalata Yeterlilik Belgemiz bulunmaktadır. Devamlı artan kapasiteyle beraber Bolca Hindi, 2006 yılında ortalama 1.200 adet/saat kesim yapabilme kapasitesine sahip, Avrupa'nın dahi henüz kullanmaya başlamadığı teknoloji ile donatılmış yeni kesimhanesinde üretime devam etmektedir.

Bolca Hindi Türkiye'de ilk beyaz tüylü Kaliforniya cinsi hindi üretimi gerçekleştirmiş olması nedeniyle, sektörde haklı olarak önder ve lider olmanın gururunu yaşamaktadır.

Detaylı Bilgi İçin!

Kuluçkada yumurtadan çıkartılan hindi civcivleri erkek dişi ayrımı yapılıp gagaları kesilip aşıları yapıldıktan sonra, modern donanımlı hindi için özel düzenlenmiş kapalı sistem kümeslere sevk edilir. Bir hafta süreyle özel ringlerde büyütülen Bolca Hindileri 6. haftaya geldiklerinde büyütme dönemlerini tamamlamış ve semirtme dönemine başlamış olurlar. Dişi hindiler 9 kg, erkek hindiler 16-17 kg canlı ağırlığa ulaştıklarında kesim için sevke hazır hale gelirler.Her hafta düzenli olarak işletmenin veteriner Hekimleri tarafından sağlıkları ve gelişmeleri sürekli kontrol edilen bolca hindiler, beslenme ve büyütme süresince Bolu Kalite Yem Sanayi’nin geniş yem bilgisiyle üretilmiş, sekiz değişik formüldeki hijyenik ve sağlıklı özel hindi yemleri ile beslenirler. Kümeslerdeki tüm yaşam süreci beslenmeleri ve aşı programları kısacası her aşama kayıt altına alınır ve bu sistem Tarım Bakanlığı yetkililerince kontrol edilir ve kesimine izin verilir. Geri izlenebilirlik de mümkün kılınmaktadır. Özel kafeslerde donatılan kamyonlarla hindiler modern Bolca Hindi kesimhanesine sevk edilirler.
Detaylı Bilgi İçin!

1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, uzun bir araştırmanın sonunda kurulmuştur. Beslenme alışkanlıklarının hızla değiştiği günümüz Türkiye'sinde hindi etinin yıl boyu mutfaklarımızda bulunmayışının eksikliği ilk kez Bolu Kalite Yem tarafından tespit edilmiş ve bu değerli besin kaynağının üretilmesine karar verilmiştir. Amerika ve Avrupa'da yapılan incelemelerde en uygun iklim ve doğal koşulların Bolu'da bulunduğu ve Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin kaliteli yemleriyle beslendiği takdirde 'Sağlıklı Pembe Lezzete" ulaşılabileceği sonucuna varılmıştır. Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi AŞ'nin bir kuruluşudur.

Son 30 yıldır dünyada hindi eti ürünleri tüketimi hızla artmaktadır. Hindi etinin lezzetli oluşu, üstün besleyici özelliği, zengin yemek çeşidi ve en önemlisi de ekonomik oluşu insanların hindi etini tercih etmesinde en büyük etkendir. Türkiye'de de hindi eti tüketimi, BOLCA HİNDİ' nin öncülüğünde, 1995 ten bu yana önemli ölçüde artarken, Bolca Hindi sektör içinde lider firma konumundadır.

Bolca Hindi'nin saatte 1.200 adet kapasiteye sahip yeni modern kesimhanesi 2006 yılında devreye girmiş bulunmaktadır. Yeni tesis kesim bölümü, iç çıkarım, soğutma ve şoklama ünitelerinden oluşmaktadır. Bir üniteden diğerine otomatik transfer uygulanmakta soğutma esnasında her hindinin ayrı ayrı askılanması ile çapraz bulaşma önlenmektedir.

Karkas vücut sıcaklığı 40 0C derece'den 2 saat içerisinde 16 0C dereceye indirilmekte, deride en az miktarda su bulundurulmaktadır. Ayrıca bu yeni modern kesimhane'de Avrupa ve Amerika'da da çok yeni kullanılmaya başlanılan buharlı tüy yolma sistemi kullanılmakta hindinin su tutması en aza indirilmiş, çapraz bulaşma önlenmiştir. Yeni tesis her yönüyle Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak hazırlanmış projesi Almanya'da çizdirilmiştir.

Detaylı Bilgi İçin!

  • Bolu Kalite Yem Sanayi, Kaliforniya cinsi beyaz tüylü Hindi'yi Türkiye'de üreten ilk kuruluştur.
  • Hindiler, Bolu Kalite Yem Sanayinin 37 yıllık yem tecrübesiyle yapmış olduğu, mısır, buğday, arpa ve soya gibi doğal ürünlerle karıştırılan vitamin ve minerallerden oluşan özel, kaliteli ve hijyenik yemlerle beslenmektedir.
  • Bolca Hindi sadece hindi eti üretimiyle meşgul olup bu konuda uzmanlaşmış bir üretim kadrosuna sahiptir.
  • Türk mutfağına hindi tabaklı Hindi etini ve lezzetini kazandıran ilk marka Bolca Hindi'dir.
  • Bolca Hindi Türk mutfak kültürüne uygundur, ekonomiktir. Kullanım alanı geniştir.
  • Bolca Hindi Lezzetlidir. Yumuşak olduğu için kolay sindirilir. Proteini yüksek olduğu için de çabuk pişer.
  • Bugün gelinen noktada marketten satın alınan hindi etinin geriye dönük izlenmesi damızlık sürülere kadar mümkündür.
  • Bolca Hindi üretim tesisi Avrupa'nın en son teknolojik makinelerine sahip olup üretimini ülkemizin en büyük ve modern kesimhanesinde gerçekleştirmektedir.
Detaylı Bilgi İçin!

-Fırınınıza 160 C ye kadar ön ısıtma yapınız.

Eğer doldurulmuş hindi yapacaksanız en kolay yol; genişçe bir miktar tülbent bezini hindinin boşluğuna yerleştirmek, artan kısmı açıkta bırakmak, kaşıkla dolma içini yavaşça hindinin içerisine yerleştirerek, artan tülbent bezi ile paket yapmaktır. Çünkü dolma içi pişince yayılabilir.(Her 500 gr hindi için yarım ölçü yani 125 mi dolma içi uygundur. Kızarttıktan sonra tülbenti hızlı bir hareketle çekerek hindinin içerisinden çıkarın)

Göğüs kısmı üst kısma gelecek şekilde kızartma tavasına yerleştirin.

Et termometresini hindinin en derin noktasına gelecek şekilde hindinin içersine daldırın, fakat kemiğe değmemesine dikkat edin.

Üzerini örtmeden kızartın, ya da gevşekçe bir folyo ile kaplayarak kızartın. Eğer üzerine eritilmiş yağ dökmeyi tercih ederseniz fırını açma kapama sayınızı sınırlandırmalısınız.( 1 saatte 1 kez yeterlidir.) Doldurulmamış hindi için et termometreniz 77 C yi gösterdiğinde, doldurulmuş hindi için termometreniz 82 C'yi gösterdiğinde ve et suyunu düzgünce saldığında hindi pişmiş demektir.

Aşağıdaki tabloya bakarak ağırlıklarına göre yaklaşık pişme sürelerini görebilirsiniz.

Pişme tamamlandığında hindiyi alabilirsiniz 15-20 dakika suyunu çekmesi için bekletebilirsiniz.

**** Pişme süresi çeşitli parametrelere bağlıdır. Hindinin fırına giriş sıcaklığına, fırının termostatının tam doğruluğuna, kızartma sırasında fırın kapağının kaç kez açıldığına, hindinin büyüklüğü ile fırın büyüklüğü arasındaki ilişkiye vb.

Ağırlık

Kızartma süresi Doldurulmuş

160 C Doldurulmamış

Barbekü süresi Orta ısı Doldurulmamış

3,0-3,5

3:00-3:15

2:30---2:45

1:00-1:45

3,5---4,5

3:15---3:30

2:45-3:00

1:15-2:00

4,5-5,5

3:30---3:45

3:00-3:15

1:30-2:15

5,5-7

3:45-4:00

3:15---3:30

2:00---2:45

7---1O

4:00-4:30

3:30---4:00

2:30---3:30

Bolca Hindi ürünleri kesinlikle İslami usullere göre üretilmektedir. Söz konusu belgeyi aşağıdaki gibidir.

Satın almış olduğunuz hindi etini daha yumuşak ve lezzetli hale getirmek için bizim tavsiye ettiğimiz marinasyon şekliyle marine etmenizi öneririz. Bizim önerimiz şu şekildedir:

3 ADIMDA BOLCA LEZZET

  1. Bir kabın içersinde uygun miktarda sıvı yağ, birkaç damla limon suyu,bir miktar yoğurt (1/2 Kg et için bir tatlı kaşığı) veya eti kaplayacak kadar süt, yarım çay kaşığı şeker ve özel Bolca Hindi baharatını iyice karıştırınız.
  2. Hazırlamış olduğunuz karışımı etin üzerine ilave ediniz ve her tarafıyla teması sağlayınız.
  3. En az 15 dakika bekletiniz

Et ve et ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar: Ambalajlı ve markalı ürünler tercih edilmelidir. Etiket bilgilerinde ürünün Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı izni olmalıdır. Son tüketim tarihi belirtilmiş olmalıdır.

Ambalaj bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. Satış koşulları hijyenik olmalıdır. Satışta muhafaza koşulları sağlanmış olmalıdır. (taze 0-2 OCg, şok dondurulmuş - 18 OCg olmalıdır.) Piliç ve diğer et ürünlerini alışverişinizin sonunda yapmalısınız ve mümkün olduğu kadar kısa süre içeresinde buzdolabınıza ulaştırmalısınız.

Hindi etinin kendine özgün üstünlükleri son derece fazladır. Sadece lezzetli değil aynı zamanda en sağlıklı ettir.

Kolesterol oranı çok düşüktür, protein değeri yüksektir, aminoasitleri dengelidir. Yağ miktarı az dolayısıyla kalorisi düşüktür. Ete lezzet veren az miktardaki yağ ise büyük oranda doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.

Hazmı kolaydır. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Kalp, Damar, Böbrek ve Gözlerimizin de dostudur.

Hindi eti Türk mutfak kültürüne çok uygundur. Ekonomiktir. Az yağlı, düşük kolestrollü olması yanında kalorisi azdır. Yahni, tas kebabı gibi sulu yemeklerde, külbastı, köfte ve burger yapımında, ayrıca sebzeli tencere yemeklerinde kıyma olarak kullanılmaktadır. Şarküteri sanayisinin en lezzetli ve en nefis ürünleri, fümeler, jambonlar, v.s için hindi eti rakipsizdir.

Mutfaklarınızda kırmızı eti kullandığınız her yerde hindi etini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mutfak ve et sanayisindeki çok yönlülüğü yanında insanları tüketime yönlendiren ana hususlardan biri de hindi etinin sağlıklı oluşudur. Proteini yüksektir. Aminoasitleri dengelidir. Hazmı kolaydır. Hindi etinin bu avantajları Bolca Hindi'nin ayrılmaz bir parçasıdır.

1995 Yılında ilk üretimini gerçekleştiren Bolca Hindi, Bolu Kalite Yem Sanayi'nin bir kuruluşudur. 1980 yılında kurulan Bolu Kalite Yem Sanayi 26 yıllık tecrübesiyle, uzmanlaşmış kadrosuyla kaliteli ve hijyen yem üretiminde sektörün önde gelen kuruluşlarındandır.

Hindilerin Beslenmesi için dengeli bir yemle beslenmesi gerekmektedir.

"Dengeli bir yem, besi değerleri uyumlu ve enerji / protein dengesi kurulmuş yem, vitamin ve mineralce zenginleştirilmiş yem, Aflatoksin ve Patojen etkenlerden ari, doğal hammaddelerden üretilen yemdir. Bolu Kalite Yem bu 3 maddeyide eksiksiz olarak yerine getirmektedir.

Bolca Hindileri Bolu Kalite Yem' in yüksek proteinli ve dengeli amino asit içeren yemleriyle beslenir. Bolu'nun orman köylerinde bulunan geliştirme ve semirtme kümeslerine alınan hindi palazları mısır, buğday, soya gibi besinlerden oluşan Bolu Kalite Yemin hazırladığı hijyenik yemlerle beslenirler. Bolu'nun temiz havası ve yeşil doğasında geliştirilen Bolca Hindileri bu yemlerle beraber hiç bir yerde bulamayacağınız lezzetler oluşturmaktadır.

Satın almış herhangi Bolca Hindi ürünü etiket üzerindeki parti seri numarası sayesinde, tüm kesim bilgilerine, tüm kümes bilgilerine, tüm kuluçka bilgilerine ve tüm damızlık bilgilerine ulaşmak mümkündür. Bunu için ücretsiz müşteri hattımız

O 800 344 1414 no lu telefonu aramanız yeterli olacaktır.

Bütün bir hindiyi folyo tepsi içinde ızgarada pişirebilirsiniz. 5,50 - 6,50 Kg ağırlığındaki bir hindiyi folyo tepsiye koyun, 2 litre su ekleyin ve alüminyum folyo ile sarın. Yaklaşık 2 buçuk saat direkt olmayan orta ateşte pişirin.

Eğer hindinizi hızlı pişirmek konusunda aceleniz varsa, hindiyi bütün olarak değil de parçalanmış olarak pişirin. Kalça kısımlarını kesip göğüs kısmını ortadan bölün. Kenarları olan bir tepside derili kısımları üste gelecek şekilde, but ve kanat kısımları 82˚C dereceye ulaşana kadar pişirin. Parçalar sadece çabuk pişmekle kalmayacak, size göğüs eti pişer pişmez alıp sunma imkânı da verecektir.

Bu sizin tercihinizdir. Fakat bazı insanlar hindinin göğsü aşağı gelecek şekilde pişirilmesine taraftardırlar. Bu pozisyonda hindinin suyu süzülecek ve göğüs kısmını daha lezzetli yapacaktır. Fakat hindiyi masada parçalamak istiyorsanız geleneksel metot görünüm konusunda daha iyi sonuç verecektir.

Tepsiye sığsın diye hindinizi asla sıkıştırmayın. Eğer tepsinin kenarlarına sıkışırsa daha yavaş pişecektir. Bunun yerine kenarları 5 cm yüksekliğinde bir tepsi seçip üzerine ızgara yerleştirip hindiyi ızgara üzerine koyarsanız, hindi etrafında sıcak hava sirkülâsyonu daha iyi olacaktır.

Hindiyi alabilecek kadar büyük fırın poşetleri genellikle 11,00 Kg ağırlığındaki hindilere kadar alabilir. Kullanmak için hindi üreticisinin tavsiyelerini takip edin. Bu tavsiyeler genellikle poşetin içine biraz un serpiştirip hindiyi sonra koymayı içermektedir. Fırın poşetinin içinde pişen hindiler genellikle açıkta pişenlerden daha hızı pişmektedir.

Eğer hindinize iliştirilmiş bir termometre varsa, olması gereken sıcaklığa ulaştığında ortaya çıkacaktır. Fakat et termometresi kullanmak daha güvenlidir ve etin farklı yerlerinde kullanılması gerekmektedir. Eğer sıcaklığı anlık gösteren bir termometre kullanıyorsanız hindi ile beraber fırında durması uygun değildir.

Hayır. Hindiyi parça parça pişirip daha sonra tüketmek güvenli değildir. Hindiyi pişirip, parçalayıp, buzdolabına koymak ve daha sonra tekrar ısıtmak tavsiye edilen bir yoldur.

Hindinizi bir gün önceden pişirirseniz, piştikten sonra 20 dakika dinlendirip parçalayın. Hindi parçalarını derin olmayan pişirme tepsilerine koyun (daha çabuk soğuması için). 1½ kâse tepsiye sızan hindi suyu ya da yarım çay bardağı su ile karıştırılmış düşük sodyumlu tavuk suyu, ya da elma suyunu karıştırın. Hindi parçalarının üzerine dökün, üzerini kapatıp hemen buzdolabına kaldırın. Servis yapmak istediğinizde, 160˚C derecede ısıtılmış fırında etlerin iç sıcaklığı 72˚C dereceye gelene kadar ısıtın.

Detaylı Bilgi İçin!

KATEGORİLER

Kar Gıda; ERPİLİÇ | BOLCA Hindi | NAMET ürünleri satış ve dağıtım Ana Bayisi olarak hizmetinizdedir. | Piliç, Piliç sektörü, Tavuk, Tavukçuluk, Tavuk sektörü, Kuru Yolum, Helal gıda, Helal gıda sertifikası, Helal piliç, Helal tavuk, hindi, kanat, hindi ürünleri, toptan, bayi, ana bayi, bolca hindi, namet, eti, helal et
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca Hindi; Göğüs Eti Ürünlerimiz | hindi göğüs eti, hindi göğüsü, toptan hindi göğüsü, dondurulmuş hindi göğsü, İstanbul hindi, toptan hindi
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca hindi kanat ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | hindi kanat, kanat, toptan hindi kanadı, hindi kanatı
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca hindi ve hindi ürünleri toptan ve perakende satış hizmeti. | hindi, tam hindi, İstanbul bayii, hindi toptan, hindi perakende, hindi toptan
Detaylı Bilgi İçin!

Bolca Hindi Mutfağından Salata, ızgara, börek, yemek, güveç vb. çeşitleri tarifleri | But, Göğüs, İleri İşlenmiş, Kıyma, Sakatat, Bütün Hindi, Kanat, hindi tarifi, hindi pişirme, hindi yemek tarifleri
Detaylı Bilgi İçin!